Ceturtdiena, 25. aprīlis Līksma, Bārbala
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Rīt sāksies CSDD konkursa “Gribu būt mobils!” reģionālie pusfināli

Rīt sāksies CSDD konkursa “Gribu būt mobils!” reģionālie pusfināli
14.01.2013 17:21

Atslēgvārdi

Rīt, 15.janvārī, ar sacensībām Rīgas Motormuzejā sāksies Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) konkursa 6.-8.klašu skolēniem – jaunajiem mopēdistiem “Gribu būt mobils!” reģionālie pusfināli, informē CSDD Sabiedrisko attiecību daļa.

Kopskaitā septiņos reģionālajos pusfinālos visā Latvijā piedalīsies desmit reģionu labākās komandas, kopumā – 70 (ne vairāk kā divas komandas no vienas skolas).

Liepājā sacensības norisināsies 17.janvārī pulksten 11 A.Puškina 2.vidusskolā. Piedalīsies komandas no V.Plūdoņa Kuldīgas ģimnāzijas, Zlēku pamatskolas, Skrundas vidusskolas, Nīcas vidusskolas, Popes pamatskolas, Z.A.Meierovica Kabiles pamatskolas, Nīcas vidusskolas, Kuldīgas Alternatīvā sākumskolas, Rucavas pamatskolas.

Atgādinām, ka pusfinālā dalībniekiem būs jāpilda ceļu satiksmes noteikumu tests, jāparāda savas zināšanas par ceļu satiksmes organizēšanu, jādemonstrē mājas darbs, kā arī atsevišķs uzdevums būs jāpilda katras komandas kapteinim. Pusfinālā maksimāli iegūstamais punktu skaits ir 78,5 punkti.

Plānots, ka lielais konkursa “Gribu būt mobils!” fināls notiks februāra beigās vai martā Rīgas Motormuzejā, kur pulcēsies visu reģionālo finālu labākās komandas, kopumā – septiņas.

Šajā sezonā dalībai konkursā bija pieteikušās 443 komandas, kas ir par teju pussimts komandām vairāk nekā pērn.

Konkursa uzvarētāji pavasarī dosies izglītojošā ekskursijā uz zinātnes parku “Tom Tits Experiment” Zviedrijā. Fināla 2. un 3.vietas ieguvēji saņems dāvanu karti ekskursijai. Balvas iegūs arī visu klātienes septiņu pusfinālu dalībnieki.

Konkursa mērķis ir pilnveidot skolēnu zināšanas par satiksmes drošību un par personīgās drošības garantēšanas iespējām satiksmē. 12-14 gadu vecumā skolēni ir ne tikai gājēji, bet arī velosipēdisti un topošie vai esošie mopēdu vadītāji, kam jāmāk pieņemt atbildīgi lēmumi arī sarežģītās satiksmes situācijās.

Konkurss “Gribu būt mobils!” ir viens no CSDD veidotajiem un kopš 1990-to gadu sākuma īstenotajiem izglītības projektiem bērniem un jauniešiem ceļu satiksmes drošības jomā. Pārējie projekti:

sacensības jaunajiem velosipēdistiem, 10-12 gadus veciem skolēniem “Jauno satiksmes dalībnieku forums”;

konkurss “Labākā CSDD satiksmes drošības skola”: tas ietver divu sacensību – “Jauno satiksmes dalībnieku forums” un “Gribu būt mobils!” rezultātus un labāko skolotāju noteikšanu;

konkurss topošajiem un jaunajiem autovadītājiem, 16-18 gadus veciem jauniešiem “Gada jaunais autovadītājs”.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz