Piektdiena, 19. aprīlis Vēsma, Fanija
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Papildināts (2) – 33 gadu vecumā miris Mārtiņš Freimanis

Papildināts (2) – 33 gadu vecumā miris Mārtiņš Freimanis
27.01.2011 09:58

Naktī uz ceturtdienu Latvijas Infektoloģijas centrā miris grupas “Tumsa” līderis, komponists dziedātājs, aktieris un dzejnieks Mārtiņš Freimanis. Liepājā, Zivju ielā, pie ģitāras skulptūras līdzās Latvijas 1.rokkafejnīcai šodien tiks novietota mūziķa fotogrāfija, lai ikviens, kurš vēlēsies, varētu atnākt nolikt ziedus pāragri mirušā mākslinieka piemiņai.

Sestdien, 29.janvārī, Liepājā bija paredzēts kluba “Pablo” 14 gadu jubilejas koncerts. Tajā plānoja uzstāties arī Freimanis ar savu grupu, jo “Tumsa” bija viena no trim mūziķu apvienībām, kas šajā klubā spēlējusi jau no pašiem tā pirmsākumiem, aģentūrai LETA sacīja Latvijas 1.rokkafejnīcas īpašnieks un Liepājā pazīstamais mūzikas pasākumu organizators Raivo Mediņš.

Koncerts jau iepriekš tika atcelts, jo Mārtiņš bija saslimis un nonācis slimnīcā. “Domājām rīkot koncertu, kad Mārtiņš atkal būs uz strīpas,” pastāstīja Mediņš.

Mārtiņa pēkšņā nāve viņam un citiem, kuri viņu pazina, bijis “pārāk liels šoks”. “Mums Mārtiņš bija vairāk nekā tikai mūziķis. Daudziem no mūsu komandas viņš bija draugs vēl no skolas gadiem,” sacīja Mediņš. Freimanis bijis arī Mediņa rīkotā pludmales festivāla “Baltic Beach Party” himnas melodijas un teksta autors.

Mediņš atklāja, ka pašlaik nav zināms, vai un kad notiks kluba “Pablo” 14.jubilejas koncerts, taču noteikti plānots rīkot Freimaņa piemiņas koncertu. Tā kā tikai nesen saņemta skumjā ziņa par mūziķa nāvi, piemiņas koncerta datums vēl nav zināms.

Jau rakstījām, ka iepriekš portālam “Delfi” apstiprināja Freimaņa tuvāko uzstāšanos rīkotāji, mūziķis tika ievietots slimnīcā ar smagām pēcgripas komplikācijām.

7. februārī Mārtiņš Freimanis būtu svinējis savu 34. dzimšanas dienu.

Viens no populārākajiem latviešu popmūzikas māksliniekiem savu mūziķa karjeru sāka deviņdesmito gadu sākumā, kad 17 gadu vecumā kļuva par grupas “Tumsa” solistu, stājoties tās bijušā vokālista Fēliksa Ķiģeļa vietā. Kopumā “Tumsa” izdevusi sešus albumus.

Pēdējo desmit gadu laikā Fremanis daudz komponējis mūziku un rakstījis tekstus arī citiem izpildītājiem.

2003. gadā Mārtiņš Freimanis kopā ar Lauri Reiniku un Yanu Kay izveidoja grupu “F.L.Y.”, kas ar dziesmu ‘Hello From Mars’ uzvarēja Latvijas Eirovīzijas nacionālajā atlasē. 2005. gadā Eirovīzijā ar Mārtiņa Freimaņa dziesmu ‘The War Is Not Over’ piedalījās grupas “Putnu Balle” dalībnieki Valters & Kaža, kas konkursā ieguva piekto vietu. Freimanis regulāri rakstījis Eirovīzijas dziesmas arī citiem Latvijas mūziķiem.

Mārtiņš Freimanis izdevis arī vienu dzejoļu krājumu – “Zālīte truša dvēselei”, kas nāca klajā 2004. gadā. Kā aktieris Freimanis piedalījies Liepājas teātra izrādē “Kaupēn, mans mīļais”, kur spēlēja titullomu. 2011. gadā pirmizrādi piedzīvoja dokumentālā filmā par slaveno latviešu laupītāju, kurā dalību ņēmis arī Mārtiņš Freimanis. Uz kinoekrāniem Freimanis debitēja 2005. gadā Arvīda Krieva kinofilmā “Man patīk, ka meitene skumst”, tāpat viņš piedalījies vēl neiznākušajā režisora Krieva filmā “Dancis pa trim” Kopš 2007. gada Mārtiņš Freimanis piedalījās arī seriāla “Neprāta cena” vēlā “Ugunsgrēks” uzņemšanā.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz