Sestdiena, 20. aprīlis Mirta, Ziedīte
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Una Zāģere: Vainīgais vienmēr jāatrod!

Una Zāģere: Vainīgais vienmēr jāatrod!
22.08.2009 07:44

Ziņu topā šonedēļ bija Jūras spēku komandieris Aleksandrs Pavlovičs un karakuģi. Aizsardzības ministrs Imants Lieģis pieprasīja Pavloviča atstādināšanu no amata, jo JS komandieris, lūk, esot vainīgs pie līdzekļu izšķērdēšanas, savulaik iepērkot nekvalitatīvus kuģus un pārlieku dārgu dokumentāciju.

Aptaujājot kompetentas personas, guvu apstiprinājumu savām aizdomām, ka saceltais tracis vairāk izskatās pēc kārtējā politiskā gājiena. Kā izteicās kāds no JS dienošajiem, ne jau Pavlovičs pieņēma lēmumu par kuģu iegādi, ne jau viņš miljonus noskaitīja. Viņš tikai, kā jau karavīrs, pildīja pavēles. Bet pieņēma taču tās tālajā 2005.gadā tālaika valdība un ministru kungi! Viņi gan pašlaik cenšas mazgāties balti, vainu noveļot uz vienu mazu gariņu.

Bet tā jau pie mums pieņemts: vainīgais vienmēr jāatrod! Un atbildību lielākajā daļā gadījumu uz saviem pleciem iznes nevis augstu stāvošās amatpersonas, bet kāds no padotajiem, kurš ticis pamests zem tanka.

Taču visinteresantākais man šķita apstāklis, ka pēc tam, kad nedēļas pirmās trīs dienas bija trīti zobi ap nelaimīgajiem karakuģiem, ceturtdien uzmanības centrā nonāca Nacionālo bruņoto spēku helikopteri. Medijos parādījās informācija, ka no 1999. līdz 2004.gadam Latvijas armija no kādas Krievijas bāzes iegādājusies četrus vecus un nenokomplektētus lidaparātus, kas izmaksājuši 20 miljonus latu. Aizsardzības ministrija šajā gadījumā gan uzreiz ieņēma aizsardzības pozīcijas, noraidot izskanējušo informāciju. Helikopteri esot iegādāti tikai par 4,6 miljoniem latu, turklāt viens no tiem iegādes brīdī bijis pilnīgi jauns.

Pagaidām arī šī, tāpat kā kuģu lieta, līdz finišam nav nonākusi. Jaunnedēļ gan jau būs redzams, vai arī helikopteru jautājumā, tā kušināšanai, netiks uzmeklēts kāds, ko īsto lēmēju vietā nu, pēc vairākiem gadiem, pataisīt par grēkāzi…

Kaut gribas piebilst, ka JS karakuģiem uzticos vairāk, nekā armijas sirmajiem helikopteriem. Kāpjot uz kuģa klāja man vēl nav uznākušas bažas par drošību, ko nevaru teikt par lidaparātiem. Neiziet no atmiņas gadījums pirms vairākiem gadiem, kad viens no armijas putniem, nopietni sabojājies, vairākas nedēļas sēdēja dubļos uz lauka mūsu rajonā…

Una Zāģere,
laikraksta “Kurzemes Vārds” žurnāliste

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz