Ceturtdiena, 25. aprīlis Līksma, Bārbala
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Ramons Kouto: Priecē jaunā pilsētas “dekorācija” – sniegs

Ramons Kouto: Priecē jaunā pilsētas “dekorācija” – sniegs
15.12.2009 16:44

Brīnišķīgs pienāca otrdienas rīts! Visur sniegs un mīnuss 10 grādi. Tā ir zemākā temperatūra, ko līdz šim esmu piedzīvojis! Turklāt šodien mani pirmo reizi iepikoja. Esmu no Spānijas, un atceros tikai vienu reizi, kad maza sniega kārta sedza manu dzimto pilsētu Lakorunju. Tas notika, kad biju pavisam mazs.

Ziemas sporta veidus, piemēram, slēpošanu un snovošanu, esmu izmēģinājis tikai dažas reizes. Lai gan Latvijā nav lielu kalnu, kā pie mums, ir citas iespējas un aktivitātes, ko darīt šajā brīnišķīgajā laikā. Piemēram, ar draugiem plānoju doties uz Siguldu un izmēģināt bobsleju. Savukārt mans dzīvokļa biedrs – Dāvids no Austrijas – mēneša beigās iecerējis pasnovot. Viņam tas ir kā likums – ja ir sniegs, tad jāslēpo vai jāsnovo!

Piekrītu, ka cilvēki no siltākām zemēm prot novērtēt sniega burvību. Jo pie mums tā ir reta parādība! Un es gribu pieredzēt vēl lielāku aukstumu! Sazinoties ar tuviniekiem mājās un pastāstot, kas šeit notiek, arī viņi ir sajūsmā, tāpat kā es. Man šķiet zemākā temteratūra, ko tur esmu pieredzējis, ir tikai mīnuss viens.

Biju aizgājis līdz pludmalei un paspēju sabrist kājas. Tagad saprotu, ka neesmu attiecīgi sagatavojies un man nepieciešams papildus ekipējums pret aukstumu, tāpēc būs jādodas uz veikalu iegādāt gan cimdus, gan cepuri. Šī paša iemesla dēļ droši vien problēmas radīsies, kad nāksies doties atpakaļ, jo čemodānu nāksies piekraut ar daudziem liekiem apģērba gabaliem.

Esmu pārsteigts par temperatūras svārstībām šeit, tāpat par laikapstākļu maiņām. Brīdināja, ka Liepājā sniega parasti nav, jo pilsēta ir atrodas jūras krastā, tāpēc ir siltāks, kas kavē sniega veidošanos. Bet esmu patīkami pārsteigts! Lai gan domāju, ka tiem cilvēkiem, kam jātīra ielas, par to nav pārāk lielā sajūsmā. Ziema ir sākusies! Būs žēl, ja nākamnedēļ jaunā pilsētas “dekorācija” – sniegs – izzudīs.

Ramons Kouto,
“Liepājas Jaunatnes centra” brīvprātīgais no Spānijas

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz