SākumlapaForumsDzīvokļu saimniecība
Dzīvokļu saimniecība
nepilnvertiga apkure
-
Autors: dzzouijs
Datums: 27.01.2010 / 15:27
sveiki! esu dzirdeejis , ka ja izstabas temperatura ir zemaka par +16 tad pec likuma man nav jamaksa par apkuri! jautajums tads, kur var griezties sudzeties un, ka to likumu atrast! lieta tada, ka man majas ir tik +10 ,bet apkure jamaksa 100% un tad vel man jamaksa par elektribu jo nepietiek ar tiem+ 10!
-
Datums: 27.01.2010 / 15:48
aizmirsu piebilst! ka dziivoklis apriikots ar PVC logiem un metala durvim!
-
Autors: korella
Datums: 27.01.2010 / 15:51
Bet vai tev sienas ir nosiltinātas?Tagad šis nenormālais aukstums iet cauri visām sienām.Man ir malkas apkure,un tā pat nevaru piekurināt.
-
Autors: ccx
Datums: 27.01.2010 / 15:57
dzzouij ... PVC logs celtniecibas literatura skaitas ka pagaidu logs ... tas tev ta isuma informacijai ... ja kadu velies izdratet, tad drizak sac ar sildkermeniem un nodrosinato piepludes temperaturu tajos no apsaimniekotaja
-
Datums: 27.01.2010 / 16:05
ne nu netaisos i nevienu draast, kapeec man jaamaksaa par apkuri pilna summa ,ja man ssodien piemeeram viesistabaa ir tik +8 graadi, tados apstaaklos pat uz toleti aiziet nevar! nu jaa par to pakessu logu no celtnieciibas literatuuras, ir taa ka pie mums visas valdiibas eekas paarsvaraa ir ar tada tipa pagaidu logiem(saakot ar domeem, slimniicaam un beidzot ar skolaam)!
neesu apmierinaats ja man par apkuri jaamaksaa 60ls un vel 54ls jamaksaa par elektriibu lai buutu daudz maz silts!
-
Datums: 27.01.2010 / 16:07
es raali nevaru ieiet dussaa, jo nezinu kaa triiceet, un man bezdarbniekam reaali nau naudas par ko katru meenesi maksaat paari 100ls lai buutu tikai silts un + vel man jaamaksaa paareejie komunaalie , jaapaeed un citas vajadziibas jaapmierina!
-
Datums: 27.01.2010 / 16:11
tapeec gribu zinaat, kas tas par likumu un kur griezties, lai suudzeeties, lai nau taa, ka mani meetaa no kantora uz kantori! kaut vai panaakt lai pagriez to siltumu lielaaku, kaut tos 16graadus! zinu, ka buus lielaaka apkures apmaksa, bet nu es esu ar tik cilveeks un sildiities es ar gribu! un domes likumi ateikties no apkures neljauj, ta jau sen buutu ieriikojis alternativo apkuri!
-
Datums: 27.01.2010 / 16:13
un saakumaa bij, ar auksts, nomainijaam no parastaam plaanajiem metala rezzgga radiatoriem pret chuguna lielajiem, bet tolka man liekas ka nekaada lieki izmesta nauda ,
-
Autors: liidzcilveeks
Datums: 27.01.2010 / 16:17
Sākt sūdzēties var pie sava siltuma piegādātāja, ja nekas nemainās, tad Patērētāju Tiesību Aizsardzības Centrā. Ja nemaldos, tad min temperatūrai isatbā jābūt +18. Bet par to likumu, kas to nosaka, vai MK noteikumiem, arī var pajautāt tai pašai iepriekšminētai ietsādei.
-
Datums: 27.01.2010 / 16:17
tad nomainiju durvis pret metaala un ielikaam, pakessu logus un taapat tolka nekaada! kaa salstam ,taa salstam! pat neceljas roka tos reekkinus apmaksaat, jo neredzu par ko man jaamaksaa par to, ka es nevaru aiziet uz toleti un ieiet dussaa un vakaraa paiet stunda zem segas kameert beidzu triiceet un kkermenis dabon normaalu temperatuuru un tad tik varu aizmigt!! man liekas tas ir necilveeciigi!
-
Datums: 27.01.2010 / 16:19
liidzcilveeks teica: Sākt sūdzēties var pie sava siltuma piegādātāja, ja nekas nemainās, tad Patērētāju Tiesību Aizsardzības Centrā. Ja nemaldos, tad min temperatūrai isatbā jābūt +18. Bet par to likumu, kas to nosaka, vai MK noteikumiem, arī var pajautāt tai pašai iepriekšminētai ietsādei. ok buus tad jaameklee kas man piegaadaa siltumu
jo nesu skraidaajis pa kantoriem , bet nu pacietiibas meers ir pilns !
-
Autors: pikkachhu
Datums: 27.01.2010 / 16:21
vispar jau ir auksts. Piekritu dzzouijs. Ja istaba ir 16 gradi, tas ari ir auksts un jamaksa 42 ls, savukart centra identiskas platibas dzibokli ir 23 gradi bet jamaksa 64 ls. Tad nu izlem vai siltuma un piemaksāt vai nē. Tikai izvēli neviens nedod.
-
Autors: pikkachhu
Datums: 27.01.2010 / 16:24
un krīzes laikā man liekas vispār nevienam nevari iet sudzeties. un vajadzētu reiz noteikt cik jabūt ribām radiatorā uz att kvadrātmetriem telpas un kādai temperatūrai caurulēs pie att ara temperatūras nevis sieties klāt kas kur cik siltināts.
-
Autors: liidzcilveeks
Datums: 27.01.2010 / 16:25
Es aparasti pa tiem kantorien nemaz nestaigāju, bet tramdu viņus pa telefonu (darba).
-
Datums: 27.01.2010 / 16:26
cik ta mums tas ziemas garas ...
-
Datums: 27.01.2010 / 17:14
pikkachhu teica: vispar jau ir auksts. Piekritu dzzouijs. Ja istaba ir 16 gradi, tas ari ir auksts un jamaksa 42 ls, savukart centra identiskas platibas dzibokli ir 23 gradi bet jamaksa 64 ls. Tad nu izlem vai siltuma un piemaksāt vai nē. Tikai izvēli neviens nedod. u prieciigs ja man buutu tie passi 16 graadi
un jaa, izveeli man neviens nedod, tapeec kaut kas jaadara!
-
Datums: 27.01.2010 / 17:17
pikkachhu teica: un krīzes laikā man liekas vispār nevienam nevari iet sudzeties. un vajadzētu reiz noteikt cik jabūt ribām radiatorā uz att kvadrātmetriem telpas un kādai temperatūrai caurulēs pie att ara temperatūras nevis sieties klāt kas kur cik siltināts. viesistabaa man ir radiators pa visu sienu un 20ribas, no sienaam briivi ir kaadi 30cm bet tepmeratuura kaa jau teicu ir +8! katraa zinjaa visi radiatori ir nomainiiti un ir no 4-10 reizes lielaaki nekaa bija vecie radiatori! -
Datums: 27.01.2010 / 17:19
liidzcilveeks teica: Es aparasti pa tiem kantorien nemaz nestaigāju, bet tramdu viņus pa telefonu (darba). ;) nu telefonsaruna es domaaju, ka nav tas, labaak ir aci pret aci , kaut vai uzreiz kaadu iesniegumu vai suudziibu uzrakstiit, jo ka zvana ,tad pasaka aa kaut ko padomaasim , bet reaali noliek klausuli un padom,aa velviens jefinjss zvanja
tapeec uzskatu ka vis daudz aatraak notiek ja ierodas personiigi!,
-
Datums: 27.01.2010 / 17:21
ccx teica: cik ta mums tas ziemas garas ... jaa, bet ja jaamaksaa par to ka jasalst un vel+ par to ka pats vel kurini ar elektriibu , man liekas ka ir nepienjemami! vis buutu labi ja vareetu vispaar ateikties no apkures! -
Autors: nikkka36
Datums: 27.01.2010 / 17:58
Es uzrastīju, bet manu komentāru pat neielika. Super.
-
Datums: 27.01.2010 / 18:04
Pirmkārt-ir jāraksta iesniehums apsaimniekotājam.
Otrkārt-viņiem ir jāatnāk ar pārbaudi un kur viņi konstatēs, kāda tiešam ir t` dzīvokli. Par ko būs akts.
Treškārt - viņiem jāveic pārrēķins. Tur ir tabula, cik grādu ir un cik % ir jāmaksā.
Bet ja gribi kaut ko panākt ir jāpieceļās un kaut kas jādara, jo citādi tad var sēdēt mājās un neko nedarīt. Pie kam citi jau tavā vietā neko nedarīs. -
Datums: 27.01.2010 / 18:15
jaa jaa to es zinu, bet pirms es kaut kur eju vajag ievaakt info, lai buutu lielaaks efekts! nevaru jau taa ierasties un pateikt man maajaas ir auksts, ko man dariit(atssuss vienaa setaa)
gribeetos taa pa nopietnam iet lai zinaatu kas un kaa , bet nu paldies par atsauciibu ! ja kaadam ir pieredze, tad drossi var vel piemest kaut ko! jo vairaak man liederiigas informaacijas, jo vairaak bussu sagatavojies! paldies liels!
-
Datums: 27.01.2010 / 18:15
riit laikam iessu jo tiko sapliisa mans peedejais sildiitaajs
-
Datums: 27.01.2010 / 18:35
Bet nekādas informācijas nevajag vākt. Vienkārši ir jāiet pie viņiem un jāsaka, ka man dzīvoklī ir aukts un viss. Man bija tāda pati situācija, un cik grādu ir tik tur attiecīgi samazināja apkures cenu. Es maksāju pavisam maz, man bija 16 grādi. Cik zinu pie 16 samazina uz pusi, bet ja vēl mazāk tad skatās cik. Bet to ka sienas nav siltinātas-tas neko nedod. Jābūt tikai nosiltinātiem logiem un durvīm. Bet ja neko nedarīt, tad jau apkures sezona beigsies un pierādīt būs grūti, ka bija auksts.
-
Autors: propper
Datums: 27.01.2010 / 19:39
HA MAN NĀK SMIEKLI PAR TO CIK JŪS NAIVI!
-
Datums: 27.01.2010 / 20:08
propper teica: HA MAN NĀK SMIEKLI PAR TO CIK JŪS NAIVI! nu nu padalies ar domam, varbuut es ar gribu pasmieties , mossk siltaak paliks
padalies tak ar domaam!
-
Datums: 27.01.2010 / 20:12
dzzouijs teica: nu nu padalies ar domam, varbuut es ar gribu pasmieties , mossk siltaak paliks :D padalies tak ar domaam! MAN IR ALTERNATĪVA APKURE!jau cik gadus atpakaļ atteicos no uzspiestās apkures!esmu priecīgs par savu izvēli,kaut gan man no namu pārvaldes saņēmu draudu vēstules!sieg heil!
-
Autors: putuplasts
Datums: 27.01.2010 / 20:13
kam pārdot Italijā ražotu eļļas radiatoru? 20 ls. Pirku pirms 2 gadiem pa 55 Ls.
-
Datums: 27.01.2010 / 20:14
a hvz kam tur pardosi ... Depo pa 16 latiem 2kw stav ... plus veikala garantija
-
Autors: cloud_73
Datums: 27.01.2010 / 20:41
[quote propper]
MAN IR ALTERNATĪVA APKURE no namu pārvaldes saņēmu draudu vēstules!sieg heil!
Kāds ir vēstuļu saturs? Kamdēļ Tev draud? Ko esi noziedzies? -
Datums: 27.01.2010 / 20:42
PROPERAM ?
-
Autors: rumcajs
Datums: 27.01.2010 / 20:44
dzoujiņ- ja Tev ir 4- 10 x lielāki radiatori, tad varbūt kaimiņam ir 40x lielāki ka tev, un viss siltums paliek jamam. Bet vispār- par stipri lielākiem radiatoriem var iznākt kašķis ar siltumniekiem un nampārvaldniekiem.
-
Datums: 27.01.2010 / 20:53
rumcajs teica: dzoujiņ- ja Tev ir 4- 10 x lielāki radiatori, tad varbūt kaimiņam ir 40x lielāki ka tev, un viss siltums paliek jamam. Bet vispār- par stipri lielākiem radiatoriem var iznākt kašķis ar siltumniekiem un nampārvaldniekiem. man ir parasti normali chuguna radiatori, salidzinajumaa ar vecajiem metaala baterijam vai kaa vinjus tur sauca, nez cik lieli vinji bija, garumaa metrs un augstumaa kaadi 15-20cm, tad tagad chuguna ir diezgan lieli! -
Datums: 27.01.2010 / 20:55
un ja buus jaakasskkejas tad arii iebaaziissu aciis, ka ar taadu radiatoru neko man nepiesildu! uz 60m2 man kopejais ribu skaits ir ap 45! var buut par maz?
-
Datums: 27.01.2010 / 20:57
Proper!!! Par ko Tevi brīdina?
-
Datums: 27.01.2010 / 20:58
bij vel doma amputeet radiatorus un trubas griidaa ielaist!
bet ,man liekas ka tas nav atljauts
bet buus jaauzprasa, ja kas uz naakamo ziemu buus jaauztaisa! jaa un laimiigi ir tie kam alternatiivaa, taa sen buutu uz gaazi un sildies cik gribai un cik vajag!
-
Datums: 27.01.2010 / 21:11
to dzzouijs ... uztaisi gan silto gridu, tikai rekinies ar mezgliem kas pados siltumu uz gridam lidz 40 C` ( bus simtos ja gribesi perfektu regulaciju ) jo standarta temp likne ir 80-90 ... apkures plastikata caurules ... pacelsies gridas segums par apmeram 50mm ... gulamistaba to darit labak nevajag,jo silta grida piepacel putekli un tas nav labi ... tevi gaida apjomigi rekonstrukcijas darbi un pieklajigas investicijas ... lai veicas
-
Datums: 27.01.2010 / 21:20
nu jaa to es saprotu, bet vai tad tas ir atljauts? jo doma tiessaam taada ir! vismaz silts buus un taakaa no apkures ateikties un alternatiivo ieriikot nevar, es citu veidu neredzu!
-
Datums: 27.01.2010 / 23:14
cloud_73 teica: Proper!!! Par ko Tevi brīdina? lai slēdzos atpakaļ pie centrālās apkures!es esot izjaucis apkures shēmu! -
Autors: raugs
Datums: 27.01.2010 / 23:26
Propper! Kā Tu domā? Kā tiem cilvēkiem ar prātu? Tur pat nevajag izglītību, lai saprastu, ka vienkāršs stāvvads netraucē ūdens cirkulāciju!
P.S. Es gan neatbalstu kolhoza variantā, ka kāds no kolhozniekiem, nogriež radiātorus, jo caur sienām sildās uz citu kolhoznieku rēķina!
-
Autors: eksots
Datums: 28.01.2010 / 02:23
Dari kā ieteice Nikka un viss būs pareizi.Lai veicas!
Jaunu foruma komentāru var pievienot tikai reģistrētie lietotāji. Ja esi reģistrējies, nepieciešams ielogoties! Ja neesi reģistrējies, tad izdari to aizpildot reģistrācijas formu.