Sestdiena, 20. aprīlis Mirta, Ziedīte
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Sāpīgs zaudējums fantastiskā trillerī

Sāpīgs zaudējums fantastiskā trillerī
16.07.2010 20:47

Dainis Grīnbergs

Šovakar Eiropas U-20 čempionātā basketbolā sievietēm Liepājas Olimpiskajā centrā Latvijas izlase tikās ar Krieviju un papildlaikā piekāpās ar rezultātu 68:73 (17:22; 0:15; 23:18; 19:4; 9:14).

Latvijas izlases sākumsastāvs: Sabīne Niedola, Anete Klintsone, Linda Rubene, Anete Šteinberga, Ieva Krastiņa

Liepājnieces Sabīnes Niedolas kontā – 15 punkti, bet rezultatīvākā šoreiz ar 17 gūtajiem punktiem bija Anete Klintsone.

Krievijas komandas treneri sākumsastāvā sūtīja savu ”torni ” Paskaļenko (2,03 m) un izdarīja lielu spiedienu zem Latvijas izlases groza. Krastiņa gan krievietes atvēsināja ar trejaci, tomēr savu darbu darīja Krievijas centrs un ātrie pretuzbrukumi. Latvijas izlase bija spiesta ņemt minūtes pārtraukumu, lai sakārtotu spēli. ”Lampu drudzis” tika pārvarēts, tomēr Krievijas izlase turpināja agresīvi uzbrukt un aizsargāties. Latvija akcentu  lika uz tālmetieniem (Klintsone, Krastiņa), kurus grozs labprāt ņēma pretī, tomēr atkal iekritām ātrajos prettriecienos. Ceturtdaļas beigas pagāja Krievijas izlases zīmē. Pēc desmit minūtēm mīnus pieci – 17:22.

Otrās ceturtdaļas sākumā sekoja vairākas kļūdas piespēlēs, nenostrādājām aizsardzībā un arī zem sava groza Krievija Latvijai neko neļāva. Treneri intensīvi rotēja sastāvu meklējot optimālo pretindi Krievijas spēlei. Piecu minūšu ”klusumu” punktu izteiksmē Latvija pārtrauca ar minūtes pārtraukumu, tomēr spēles gaitu lauzt neizdevās un punkti šajā ceturtdaļā tā arī netika gūti. Kā jau bija paredzams, stingrās spīlēs tika saņemta Sabīne Niedola, bet cita līdera neatradās. Krievietes tikmēr uzņemto tempu nezaudēja. Ļoti neveiksmīga otrā ceturtdaļa, vairāki strīdīgi tiesnešu lēmumi un atpūtā ejot ”degam”  17: 37.

Pārtraukumā Latvijas dāmu izlases ģērbtuvēs acīmredzot notika nopietna vīru saruna un šķita, ka grozam lāsts ar Sabīnes rokām tika noņemts jau pirmajā pusminūtē. Tomēr Krievija apstāties negrasījās.Labi, ka trīs tālmetieni īsā laikā nesalauza mūsējās. Klintsone atbildēja ar diviem trijniekiem, tomēr pietuvoties rezultātā neizdevās. Krievija rupji spēlēja aizsardzībā, kam iespējams mūsu jaunās dāmas nebija gatavas. Ar Niedolas un Šteinbergas un Krastiņas pūlēm pēc 3. ceturtdaļas  40:55

Latvija ieguva otro elpu un pēdējā ceturtdaļā pakaļdzīšanās turpinājās. Pēc Latvijas ātriem četriem punktiem jau pirmajā minūtē Krievija ņēma minūti. Ofensīva deva savus augļus, tribīnēs tika laists vilnis un septiņas minūtes līdz spēles beigām vairs tikai – 6, kas solīja validola galotni. Nervi neizturēja Logunovai un par reklāmas plakātam nodarītu kaitējumu viņa tika sodīta ar tehnisko piezīmi. Emocijas sita augstu vilni, diemžēl bēdīga bija par pretinieču paŗkāpumiem piešķirto soda metienu realizācija. Toties zem groziem meitenes cīnījās kā lauvenes – izrāviens 14:2. Pēdējās minūtes sākumā pēc Klintsones tālmetiena neizšķirts, trešā minūte Krievijai un visas cerības uz panākumu. Diemžēl galotne neizdodas – 59 : 59, pagarinājums.

Pagarinājumā cīņa ritēja punkts punktā, tomēr Šilovas rezultatīvā spēle, neveiksme metienos un pašu muļķīgās kļūdas nodzēsa jau radušos cerību stariņu. Galarezultātā sāpīgs zaudējums – 68 : 73. Ja nebūtu otrās ceturtdaļas…

Mārtiņš Zībarts, Latvijas U-20 izlases galvenais treneris: ”Šādas spēles prasa ļoti daudz nervu enerģijas treneriem un spēka spēlētājām. Maču zaudējām otrajā ceturtdaļā, kad nespējām gūt nevienu punktu. Krievijas izlase nedaudz pārsteidza ar savu izvēlēto sākumsastāvu un dažām taktiskām niansēm, kurām īsti nebijām gatavi. Pirms rītdienas spēles jāveic nopietns mājasdarbs, lai cīnītos par uzvaru.”

16.jūlija spēļu rezultāti
”A” grupa: Polija – Bulgārija 50:40; Francija – Nīderlande 52:83;
”B” grupa: Krievija – Latvija 68:73; Zviedrija – Ukraina 58:89;
”C” grupa: Serbija – Itālija  80:60; Spānija – Vācija  79:43;
”D” grupa : Turcija – Baltkrievija  75:61; Lietuva – Rumānija 77:36;

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz