Ceturtdiena, 25. aprīlis Līksma, Bārbala
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Ar vienu kāju Amerikā

Ar vienu kāju Amerikā
13.08.2009 07:04

Atslēgvārdi

Kaut arī mūsu labākajai basketbolistei Sabīnei Niedolai biļetes, lai dotos pāri okeānam, kabatā vēl nav, puslīdz droši, ka viņa pametīs dzimto komandu un jau nākammēnes dosies laimi meklēt basketbola dzimtenē.

Pašlaik Latvijas U-18 valstsvienības līdere atpūšas Liepājā pēc trīs nedēļu prombūtnes ASV galvaspilsētā Vašingtonā, kur viņa paguva aizvadīt deviņas spēles Savienoto Valstu junioru čempionātā, kuru rūpīgi vēroja daudzu vidusskolu un augstskolu treneri un citi basketbola eksperti.

Kaut arī pašai Sabīnei bija bažas, kā viņa pēc smagas sezonas spēs sevi parādīt, iejušanās Amerikas vidusskolu basketbola līmenī un spēles manierē iznākusi vieglāka, nekā sākotnēji licies. Pirmajā spēlē komandas “Philadelphia Belles” sastāvā viņa izlaista laukumā uz maiņu, taču nākamajās jau sūtīta starta piecniekā.

Arī basketbola programmas “Blue Star” īpašnieks, komandas “Philadelphia Belles” vadītājs Maiks Flinns par liepājnieci izteicās ļoti glaimojoši. “Sabīne spēlē ar lielu pašatdevi. Viņa ir ātra, tas dod priekšrocības aizsardzībā. Amerikas junioru čempionātā viņai nebija grūti spēlēt, jo viņa bija pārāk liela un stipra vairumam pretinieču. Palīdzēja tas, ka viņa jau spēlējusi pret pieaugušām basketbolistēm, lielākām un spēcīgākām spēlētājām.” ASV atzītais jaunatnes basketbola eksperts piebilda arī, ka par Sabīni interesējas 20 ASV koledžas ar dažāda līmeņa basketbola programmām, tomēr arī piebilda, ka par vadošo skolu interesi jārunā piesardzīgāk, vēl esot par agru.

Sabīne Niedola apmeklējusi arī vairākas vidusskolas un izvērtējusi basketbola komandu piedāvājumus, jo pēdējo vidusskolas gadu saista ar mācībām ASV, lai pēc tam varētu pievienoties kādai no augstskolu komandām.

“Vēl nevar par simts procentiem teikt, ka vidusskolu Liepājā nepabeigšu, taču, visticamāk, došos pāri okeānam,” “Kurzemes Vārdam” sacīja 18 gadus vecā basketboliste. Viņa arī norādīja, ka nav vēl īsti zināms, cik nopietns, proti, kādā līmenī, šogad būs Latvijas sieviešu basketbola čempionāts, jo daudzas basketbolistes plāno pamest valsti un basketbolu spēlēt ASV, apvienojot to ar mācībām.

Gan sporta kluba “Liepājas metalurgs” direktora vietnieks Ilgvars Šēns, gan komandas trenere Līvija Alpe-Lūka apzinās, ka savu labāko audzēkni noturēt Liepājā neizdosies. Līdz ar to klubs un trenere rēķinās, ka Sabīne Niedola jaunajā sezonā komandai vairs nevarēs palīdzēt.

Ints Grasis,
“Kurzemes Vārds”

Šogad Sabīne Niedola Eiropas čempionāta finālturnīrā debitēja Latvijas pieaugušo izlases sastāvā.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz