Ceturtdiena, 25. aprīlis Līksma, Bārbala
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

“Lauvas” nopietni gatavojas jaunajai sezonai; Štālbergs trenera asistents

“Lauvas” nopietni gatavojas jaunajai sezonai; Štālbergs trenera asistents
01.09.2010 20:03

Jau kopš augusta sākuma basketbola klubs ”Liepājas lauvas” aizvada nopietnus fiziskos treniņus Daugavas stadionā Artūra Košeļeva vadībā, un no 31. augusta kopā ar komandu ir arī galvenais treneris Agris Galvanovskis.

Liepājas komandas galvenā trenera palīgi šajā sezonā būs Artūrs Štālbergs un Kaspars Mājenieks.

BK ”Liepājas lauvas” kopā sanāca augusta sākumā, taču treniņus pārsvarā aizvadīja gados jaunie basketbolisti. Augusta beigās komandai pievienojās vairāki jau zināmi spēlētāji Mārtiņš Kravčenko, Jevgēņijs Kosuškins, Juris Patmalnieks, Edmunds Tukišs, Mareks Mejeris un galvenā trenera asistents Artūrs Štālbergs, kurš ir nolēmis pārtraukt savu profesionālo basketbola karjeru un turpinās komandā pildīt galvenā trenera asistenta lomu.

Šobrīd komanda ļoti aktīvi trenējas Liepājas Olimpiskajā centrā un no 31. augusta ar komandu ir kopā arī tās galvenais šīs sezonas treneris Agris Galvanovskis. Atgādinām, ka Galvanovskis visu vasaru bija viens no Aināra Bagatska palīgiem pie Latvijas Nacionālās vīriešu basketbola izlases stūres.

Plānots, ka šī sezona sāksies oktobra sākumā un Liepājas basketbola komanda spēlēs ne tikai Latvijas Basketbola līgā un Baltijas Basketbola līgas Elites divīzijā, bet iespēja tiks dota arī gados jaunākajiem basketbolistiem, kur otrā komanda ir pieteikta Latvijas Basketbola līgas 2. divīzijai.

Komanda plāno aizvadīt arī vairākas pirmssezonas draudzības spēles un visnotaļ interesants visiem liepājniekiem varētu šķist Liepājas Olimpiskā centra atklātais kauss basketbolā, kur šogad piedalīsies četras komandas. Vēl bez ”Liepājas Lauvām” turnīrā piedalīsies arī ”Tartu/Rock” no Igaunijas, Čerepovecas ”Severstal” no Krievijas un ļoti iespējams ”Nevežis” no Lietuvas. Turnīrs norisināsies no 17. līdz 19. septembrim un tas būs kā ievads gaidāmajai sezonai, kura solās būt gana spraiga.

Pēc šīm pārbaudes spēlēm tad arī tikšot lemts, kādās pozīcijās komandai nepieciešams papildinājums. “Agris Galvanovskis ir pierādījis, ka prot strādāt ar jaunajiem basketbolistiem, tāpēc šosezon mēģināsim pieturēties pie sevis deklarētā uzdevuma – strādāt un audzināt jaunos spēlētājus. Ja mums izdosies nokomplektēt komandu no vietējiem basketbolistiem, tad ārzemju virzienā neskatīsimies,” skaidro kluba direktors Artūrs Košeļevs. Taču netiek arī slēpts, ka tiek meklēts kāds spēcīgs papildinājums saspēles vadītāja un centra spēlētāja postenī.

Atgādinām, ka šogad Latvijas Basketbola līgas 1. divīzijā kopā startēs astoņas komandas – ”VEF Juniors”, BK ”Ventspils”, BK ”Barons”, BK ”Valmiera”, BK ”Liepājas Lauvas”, BK ”Zemgale”, ”Latvijas Universitāte” un ”Turība”. Pamatturnīrā visas komandas spēlēs četrus apļus un izslēgšanas spēlēs piedalīsies sešas labākās vienības.

Savukārt, LBL 2. divīzijā šogad būs iespēja sevi pierādīt gados jaunākajiem basketbolistiem un par šīs komandas galveno treneriem ir izraudzīti lielās komandas trenera asistenti – Artūrs Štālbergs un Kaspars Mājenieks, kurš līdz šim strādājis Gulbenē.

BK ”Liepājas lauvas” sastāvs (uz doto brīdi):

Vairis Pusaudzis, Klāvs Ansons, Mareks Mejeris, Jevgēņijs Kosuškins, Juris Patmalnieks, Mārtiņš Kravčenko, Artis Ate, Kristaps Frīdenbergs, Edmunds Tukišs, Kristaps Miglinieks, Arnolds Helmanis

Galvenais treneris: Agris Galvanovskis
Treneris: Artūrs Štālbergs
Treneris: Kaspars Mājenieks
Fiziskās sagatavotības treneris: Artūrs Košeļevs
Menedžeris: Igors Kuzņecovs.

Mārtiņš Kozlovskis,
LOC sporta projektu vadītājs

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz