Ceturtdiena, 25. aprīlis Līksma, Bārbala
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

“Liepājas Lauvas” BBL mačā pieveic “Kalev/Cramo”

“Liepājas Lauvas” BBL mačā pieveic “Kalev/Cramo”
12.03.2010 20:19

Atslēgvārdi

“Mastercard” Baltijas Basketbola līgas (BBL) elites divīzijas spēlē piektdien Latvijas klubs “Liepājas Lauvas” savā laukumā ar 76:74 (23:18, 17:26, 20:14, 16:16) uzvarēja Igaunijas vienību Tallinas “Kalev/Cramo”.

“Liepājas Lauvas” labā 26 punktus guva Laimons Kisielus, bet Oļegs Kožeņecs izcēlās ar 16 punktiem. Savukārt zaudētājiem rezultatīvākais spēlētājs ar 22 gūtajiem punktiem bija Čerons Fišers.

Pirmajā ceturtdaļā “Liepājas Lauvas” spēja iekrāt sešu punktu pārsvaru, tomēr otrajā ceturtdaļā viesiem izdevās sekmīgi atspēlēties, un pēc pirmā puslaika “Kalev/Cramo” bija vadībā ar 44:40. Pēc lielā pārtraukuma ritēja līdzīga cīņa un vadībā pārmaiņus atradās abas komandas, tomēr trešās trešdaļas galotni sekmīgāk aizvadīja liepājnieki, kuriem pirms pēdējās ceturtdaļas bija divu punktu pārsvars – 60:58.

Ceturtajā ceturtdaļā “Kalev/Cramo” komandai izdevās veikt izrāvienu 9:3 un piecas minūtes pirms mača beigām “Liepājas Lauvas” basketbolistiem bija sešu punktu deficīts. Tomēr turpinājumā mājiniekiem šo pretinieka pārsvaru izdevās atspēlēt un piecas sekundes pirms pamatlaika beigām Edgars Jeromanovs realizēja divpunktu metienu, izvirzot “Liepājas Lauvas” vadībā ar 76:74. “Kalev/Cramo” komandai vēl bija laiks pēdējam uzbrukumam, tomēr Raita Kērlesa trīspunktu metiens lidoja garām grozam.

Kā ziņots, abu komandu pirmajā šīs sezonas spēlē “Kalev/Cramo” komanda izcīnīja uzvaru ar rezultātu 79:88.

“Kalev/Cramo” komanda pašlaik turpina cīņu par iekļūšanu BBL izslēgšanas cīņās. Ar septiņām uzvarām 17 spēlēs pašlaik kopvērtējumā Igaunijas klubs ieņem septīto vietu. Tikpat panākumu ir arī “VEF Rīga” komandai, kas atrodas sestajā vietā. Ja sezonas izskaņā abām komandām būs vienāda uzvarēto un zaudēto spēļu attiecība, tad augstāku vietu ieņems Latvijas klubs.

Savukārt “Liepājas Lauvas” komanda ar četrām uzvarām 17 spēlēs pašlaik kopvērtējumā ieņem devīto vietu.

Regulārā čempionāta pēdējās spēlēs sestdien “VEF Rīga” izbraukumā tiksies ar Lietuvas komandu Ķēdaiņu “Ņevežis”, bet “Kalev/Cramo” viesos tiksies ar Latvijas čempionvienību “Ventspils”, kas jau garantējusi sev vietu izslēgšanas cīņās.

Savukārt “Liepājas Lauvas” regulārā čempionāta pēdējā mačā izbraukumā tiksies ar Lietuvas klubu “Šiauliai”, kurā spēlē divi Latvijas basketbolisti – Raitis Grafs un Māris Gulbis.

Izslēgšanas cīņās iekļūs sešas labākās vienības.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz