Piektdiena, 19. aprīlis Vēsma, Fanija
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Joprojām oficiāli neapstiprina Burģa kvalificēšanos Londonas Olimpiādei

Joprojām oficiāli neapstiprina Burģa kvalificēšanos Londonas Olimpiādei
14.05.2012 10:26

Starptautiskā Galda tenisa federācija (ITTF) joprojām oficiāli neapstiprina, ka Latvijas sportists Matīss Burģis kvalificējies Londonas olimpiskajām spēlēm, bet savā mājaslapā internetā ievietotajā informācijā ziņo, ka viņš varētu tādu iespēju sagaidīt, informē aģentūra LETA.

Burģis pagājušajā nedēļas nogalē piedalījās izšķirošajā Londonas Olimpiādes kvalifikācijas turnīrā, kurā sestdien zaudēja astotdaļfināla mačā. Tā kā oficiāla informācija bija izskanējusi, ka no šī turnīra uz Londonu brauks tikai divi spēcīgākie sportisti, viss liecināja, ka Burģa ceļš uz Olimpiādi ir noslēdzies.

Tomēr svētdien Burģis tika pie divām uzvarām cīņā par 9.-16.vietu un sacensības noslēdza desmitajā pozīcijā, bet Latvijas Galda tenisa federācijā (LGTF) jau pirms turnīra bija saņēmusi informāciju, ka kopā varētu tikt sadalītas pat deviņas vai desmit ceļazīmes.

Jau uzreiz pēc tam, kad latvietis bija nodrošinājis vismaz desmito vietu, ITTF savā mājaslapā internetā ievietoja Burģim īpaši veltītu rakstu, kurā ziņoja, ka viņš ir pirmais latvietis, kas kvalificējies Olimpiādei galda tenisā.

Arī svētdienas vakarā ievietotajā jaunākajā ITTF ziņā teikts, ka oficiāli vietu garantējuši kvalifikācijas turnīra labākie divi sportisti, bet nākamie astoņi vīriešu konkurencē, kuru vidū ir arī Burģis, “varētu sagaidīt uzaicinājumu”.

LGTF viceprezidents un sportista tēvs Aivars Burģis prognozēja, ka pēc šī turnīra Latvijas labākais galda tenisists varētu iekļūt pasaules ranga labāko simtniekā vai būt tuvu tam. Pašlaik viņš rangā ieņem 139.vietu.

ITTF savā svētdienas rakstā par Burģi uzsvēra, ka viņš kļūs tikai par otro vīriešu galda tenisistu no Baltijas un ceturto kopā, kas startēs Olimpiādē. Tagad no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas olimpiskajās spēlēs būs startējuši vismaz pa vienam sportistam.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz