Piektdiena, 26. aprīlis Rūsiņš, Sandris, Alīna
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Indriksons: agrāk Latvijas futbola komandās bija cita līmeņa spēlētāji ar cita līmeņa atalgojumu

Indriksons: agrāk Latvijas futbola komandās bija cita līmeņa spēlētāji ar cita līmeņa atalgojumu
29.06.2012 11:57

Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidents Guntis Indriksons atzīst, ka pašmāju klubiem labākus rezultātus un panākumus sasniegt neļauj daudzie gados vēl jaunie un nepieredzējušie spēlētāji komandu sastāvos.

Pēc pirmdien notikušās Eiropas kausu izlozes kļuvis skaidrs, ka uzvarēt divu spēļu summā savus pretiniekus ļoti grūti būs valsts čempioniem FK ”Ventspils” un kausa ieguvējiem Rīgas ”Skonto”, turpretī čempionāta medaļniekiem ”Liepājas metalurgam” un Daugavpils ”Daugavai” jāspēlē ar daudz parocīgākiem pretiniekiem, spriež Indriksons..

Pagājuši tie laiki, kad, sekmīgi spēlējot Čempionu līgas kvalifikācijā, ”Skonto” 90.gadu nogalē trīs vasaras pēc kārtas uz Rīgu atveda superklubus – ”Barcelona”, Milānas ”Inter” un Londonas ”Chelsea”. Tad arī Latvija Eiropas futbola asociāciju savienības (UEFA) klubu reitingā sasniedza 31.vietu.

”Tad komandās bija cita līmeņa spēlētāji ar cita līmeņa atalgojumu. Tagad FK ”Ventspils” un ”Skonto” spēlē ar jauniem vēl nenobriedušiem puišiem. [”Skonto” uzbrucējs Valērijs] Šabala, septiņpadsmit gadu vecs. Vārtus viņš sit tikai Latvijā, bet Eiropā viņš vēl neko nav parādījis,” aģentūrai BNS sacīja Indriksons. ”Tagad rezultāti mums ir sliktāki, ko mēs varam redzēt pēc reitinga. Agrāk bijām 31.vietā, tagad esam 38.vietā,” viņš minēja.

Salīdzinājumā ar laika posmu pirms gada Latvija reitingā ir zaudējusi trīs vietas. Tagad 35.vietā atrodas Lietuva, bet otra kaimiņvalsts Igaunija ieņem tikai 47.vietu. Iepriekšējā Eiropas kausu ciklā četri Latvijas klubi desmit spēlēs guva divas uzvaras – abas FK ”Ventspils” pār Soļigorskas ”Šahtjor” no Baltkrievijas un vienreiz spēlēja neizšķirti. Gūto un zaudēto vārtu attiecība bija 7:25.

”Ja klubiem būtu vairāk naudas, tajos varētu spēlēt spēcīgāki spēlētāji, un arī rezultāti būtu labāki. Lielākā daļa komandu spēlē ja ne gluži ar jauniešiem, tad gados jauniem spēlētājiem, kas vēl nav konkurētspējīgi, lai varētu spēlēt Eiropā. Tāpēc arī ir tādi rezultāti. Es nedomāju, ka arī šogad kaut kas mainīsies, jo komandas palikušas vēl jaunākas. FK ”Ventspils” un ”Skonto” jau nu noteikti,” izskaidrojumu rod LFF prezidents.

FK ”Ventspils” Čempionu līgas otrajā kvalifikācijas kārtā būs jāspēlē ar Norvēģijas klubu ”Molde”, bet ”Skonto” – ar vienu no Horvātijas labākajiem klubiem Splitas ”Hajduk”. ”Šie ir nopietnāki pretinieki. Mūsu komandām būs grūti, taču ir jācīnās,” paredz Indriksons.

”Liepājas komandā ir vairāk pieredzējušu spēlētāju, kādēļ jādomā, ka tā pārvarēs pirmo kārtu. ”Daugava” arī ir pieredzējusi komanda, jācer, ka abas pārvarēs pirmo kvalifikācijas kārtu un atnesīs kādu punktu reitingā,” viņš norādīja.

Vicečempioniem ”Liepājas metalurgam” ir paveicies ar izlozi, jo pretiniece “SP La Fiorita” ir no Sanmarīno, kuras klubi ne ar ko nav izcēlušies. ”Daugavai” tālu nebūs jābrauc – uz Mariampoli Lietuvā, kur ir kluba ”Sūduva” mājvieta.

Pašreizējo daudzpakāpju sistēmu, kurā Eiropas vadošo līgu labākajiem klubiem jau ir garantētas vietas pamatturnīros, turpretī citiem jāpārvar trīs kvalifikācijas kārtas un vēl izslēgšanas kārta, lai tur iekļūtu, Indriksons uzskata par taisnīgu: ”Nekādas netaisnības tur nav. Ja esi spēcīgāks, tad ej tālāk, ja vājāks, tad apstājies.”

”Es būšu apmierināts, ja ”Daugava” un ”Liepājas metalurgs” tiks tālāk par pirmo kārtu, bet FK ”Ventspils” un ”Skonto” ieliks kādu punktu kopējā krātuvītē mūsu reitingam,” LFF prezidents atklāja savas vēlmes gaidāmajā eirokausu sezonā, kas Latvijas klubiem sāksies 5.jūlijā.

BNS

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz