Piektdiena, 29. marts Agija, Aldonis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Hokejisti lej sviedrus vasaras svelmē

Hokejisti lej sviedrus vasaras svelmē
20.07.2010 20:00

Atslēgvārdi

Pašā karstākajā gadalaikā SK “Liepājas metalurgs” hokejisti gatavojas jaunajai sezonai.

Līdz šodienai gandrīz trīs nedēļas lējuši sviedrus sausajos treniņos, tagad metalurgi fizisko sagatavotību uzlabo pārmaiņus ar taktikas un meistarības slīpēšanu uz ledus. Salīdzinājumā ar pagājušo sezonu pārmaiņas sastāvā nav ļoti lielas, bet galvenais robs gatavošanās procesā būs nelielais pārbaudes spēļu daudzums. 

SK “Liepājas metalurgs” hokeja direktors Mihails Vasiļonoks pastāstīja, ka līdz jaunās sezonas sākumam Baltkrievijas atklātajā čempionātā, kas paredzēts 8. septembrī, liepājnieki aizvadīs tikai četras pārbaudes spēles. Trīs no tām iecerētas starptautiskā turnīrā, kas no 18. līdz 23. augustam notiks Polijā, bet vienīgo reizi savu komandu uz pašmāju ledus pirms oficiālajiem mačiem redzēsim tikai 6. septembrī, kad Liepājā paredzēta Rīgas “Dinamo” viesošanās.

“Žēl, ka spēļu pirms sezonas būs tik maz. Parasti aizvadījām kādus astoņus mačus, bet tagad būs tikai četri. Šogad Latvijā trenējas maz komandu no Krievijas un Baltkrievijas, kas tradicionāli bija mūsu sparingpartneres. Varbūt vēl izdosies uzspēlēt ar KHL klubu Habarovskas “Amur”, kas sezonai gatavosies Latvijā. Bija sarunātas divas spēles ar Krievijas Aļmetjevskas komandu “Ņeftjaņņik”, bet tā uz Latviju tomēr nebrauks,” par iemeslu šādai situācijai Vasiļonoks minēja krīzi, kas piemeklējusi visus.

Liepājnieku sastāvu nav skārušas lielas pārmaiņas. Spēlētāja karjeru ir beidzis Liepājas komandas ilggadējais kapteinis Eduards Ivanovs, kurš turpmāk strādās kluba sistēmā par bērnu treneri. Tāpat metalurgu rindās vairs neredzēsim Juri Ozolu, Sergeju Tjoluškinu, Georgiju Čirkovu, brāļus Jāni un Gintu Puriņus. Tomēr liepājniekiem ir izdevies sameklēt viņiem pienācīgus aizstājējus.

“Liepājā spēlēs divi Ukrainas spēlētāji – Jurijs Navarenko un Artjoms Gņidenko. Pērn abi spēlēja HK “Vitebsk”. Pie mums ir atgriezies Sergejs Gubins, kurš iepriekšējo sezonu aizvadīja Kazahstānā, tāpat klāt nāks lietuvietis Arturs Katulis (pērn Aļmetjevskas “Ņeftjaņņik”) un Mārtiņš Gipters, kurš pērn spēlēja “Dinamo/Juniors”. Visi jaunpienācēji ir aizsargi,” sastāva papildinājumu ieskicēja Vasiļonoks.

Pagaidām no Liepājas jauno spēlētāju kalves – metalurgu otrās vienības – kopā ar meistariem trenējas trīs hokejisti, bet tas nenozīmē, ka netiek cerēts uz pašmāju audzēkņu spējām papildināt lielās komandas sastāvu. “Treniņprocesu vieglāk organizēt tad, ja abās komandās ir līdzīgs spēlētāju skaits. Ceru, ka jaunos sezonas gaitā redzēsim arī pieaugušo komandā,” atzina Vasiļonoks. Nemainīga palikusi “Liepājas metalurga” vārtsargu līnija – tāpat kā pērn, Dmitrijam Žabotinskim konkurenci centīsies radīt Māris Jučers un Jānis Kalniņš.

Sezona abām komandām sāksies septembrī – “Liepājas metalurgs” spēlēs Baltkrievijas atklātajā čempionātā, bet dublieri – Latvijas meistarsacīkstēs. “Nākamajā sezonā vairs nebūs tā kā līdz šim, kad galvenā komanda pavasarī iesaistījās cīņā par Latvijas čempionāta medaļām. Šogad pirmā vienība spēlēs tikai Baltkrievijā, bet otrā – tikai Latvijā. Baltkrievijas čempionātā uzdevums ir iekļūt izslēgšanas spēlēs. Bet tas nenozīmē, ka mēs pirmās komandas spēlētājus nepieteiksim arī Latvijas čempionātam, kā pagājušajā sezonā to darīja Rīgas “Dinamo”,” Vasiļonoks nav aizmirsis liepājnieku zaudējumu komandai “Dinamo/Juniors” šopavasar Latvijas čempionāta finālā. 

Latvijas Hokeja federācija pagaidām ir saņēmusi astoņu komandu pieteikumus startam jaunajā Latvijas čempionātā. Šīs astoņas komandas ir “Liepājas metalurgs”, “Ozolnieki/Monarch”, “Latgale”, “Ogre”, “Rīga 94”, “Rīga/Prizma”, “Prizma/Pārdaugava” un “JLSS U20”, līdz ar to atliek secināt, ka šogad pašmāju čempionāts būs vairāk tāda kā jauno spēlētāju kalve.

“Liepājas metalurga” hokejistiem šogad gaidāmas arī Eiropas mēroga cīņas – novembrī komanda spēlēs Kontinentālā kausa izcīņas pusfinālā Ruānas pilsētā Francijā. Starptautisku rūdījumu gūs arī jaunie metalurgi – divas 1993. un 1994. gadā dzimušo puišu komandas Igora Ļebedeva vadībā, kā arī Aleksandra Cicurska trenētie 1995. gadā dzimušie hokejisti spēlēs Baltkrievijas atklātajā čempionātā.

Tostarp joprojām vēl nav skaidrības jautājumā, vai “Liepājas metalurgs” nākamsezon būs Rīgas “Dinamo” fārmklubs. Pagaidām sarunas ar rīdziniekiem viņu aizņemtības dēļ norit ļoti gausi, un kaut kāds progress varētu būt vērojams šonedēļ, kad “Dinamo” spēlētāji dosies uz treniņnometni Valmierā. SK “Liepājas metalurgs” ģenerāldirektors Ilgvars Šēns gan uzskata, ka rīdzinieku vilcināšanas tikai palielina iespēju, ka dinamieši un metalurgi strādās nosacīti vienā frontē – diez vai mēnesi pirms jaunās sezonas galvaspilsētas klubam izdosies atrast citus sadarbības partnerus, lai arī iepriekš tika runāts par “Dinamo” iespējamo sadarbību ar kādu Krievijas vai Somijas klubu.  

Emīls Dreiblats,
“Kurzemes Vārds”

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz