Otrdiena, 19. marts Jāzeps, Juzefa
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Pirms sezonas vēl uztrauc realizācija

Pirms sezonas vēl uztrauc realizācija
26.08.2011 20:34

Pēdējo pārbaudes maču pirms Baltkrievijas atklātā hokeja čempionāta sākuma aizvadījuši “Liepājas metalurgs” hokejisti, kas savā laukumā cīnījās neizšķirti 2:2 (0:0, 2:1, 0:1) ar HK “Rīga”.

“Liepājas metalurgs”:
Vārtos: Kalniņš; pirmā maiņa: Ališausks, Feldmanis – Bajaruns, Brancis, Zeltiņš; otrā maiņa: Birziņš, Alksnis – Ozoliņš, Voroņins, Skvorcovs; trešā maiņa: Tūbelis, Liepiņš – Kalns, Zabis, Jansons; ceturtā maiņa: Gipters, Demiters – Mazurs-Mago, Tiļļa, Dmitrijevs; Brūders.

Šajā mačā no mūsu komandas sastāva viesiem tika izdoti trīs spēlētāji – Artūrs Mickēvičs, Juris Upītis un Miks Indrašis –, kuri ar rīdziniekiem Omskā piedalīsies jauniešu komandu pasaules kausa izcīņā, tādēļ liepājnieku maiņas bija krietni pašķaidītas.

Neskatoties uz to metalurgi spēka un kobicionālajā spēlē bija krietni pārāki pār šā mača pretiniekiem, taču pirmajā trešdaļā vārtus gūt tas neļāva. Komandas “Rīga” hokejisti vairāk piekopa bretuzbrukumu taktiku, bet kopumā mājinieku aizsardzības zonā pretinieki nebija īpaši bīstami, tomēr dažas potenciāli labas iespēas sev radīja. Vārtus nedaudzie skatītāji ieraudzīja tikai otrajās divdesmit minūtēs, kuru sākumā liepājnieki nopelnīja sev vairākumu. Izmantot skaitlisko pārsvaru neizdevās, tomēr pēc rīdzinieku piektā spēlētāja iznākšanas laukumā viesi nepieskatītu pie saviem vārtiem atstāja Linardu Mazuru-Mago, kurš apspēlēja vārtsargu Kristeru Gudļevski un atklāja rezultātu. Tulīt pēc tam rezultāts varēja kļūt neizšķirts, tomēr “Metalurga” vartos labi nospēlēja Jānis Kalniņš. Savu galvaspilsētas komanda panāca vairākumā. Mājinieki neuzmanīgi nospēlēja aizsardzībā un izveidojās izgājiens divi pret vienu, kuru meistarīgi izmantoja Upītis. Pēc zaudētiem vārtiem metalurgu spiediens pieauga ar katru minūti, bet vadību izdevās atgūt pēc Gunāra Skvorcova individuālām pūlēm. Saņēmis ripu vidussonā, viņš izlauzās līdz pretinieku vārtiem un panāca 2:1.Četras minūtes līdz trešdaļas beigām liepājniekiem bija jāgūst trešie vārti, tomēr burzmā pie vārtiem vismaz desmit izdarītie metieni no visdažādakajām pozīcjām tā arī neatrad ceļu vārtos.

Trešā trešdaļa sākās ar viesu ofesīvu, kura ilgi neturpinājās. Perioda vidusdaļā bija daudz spēka cīņas, tomēr rīdzinieki pamanījās līdzsvarot rezultātu. Astoņas minūtes līdz mača beigām pēc Upīša piespēles no vārtu priekšās ripu zem Kalniņa kājsarga dabūja Indrašis. Spēles pēdējās minūtēs ripa vairāk atradās mūsu vienības aizsardzības zonā, bet uzvaras vārti pretiniekiem tā arī nenobrieda.

Pēcspēles metienu sērijā pārāki ar 2:0 izrādījās metalurgi. Ar precīzu metienu izcēlās Edgars Brancis un Lauris Bajaruns.

Nākamais mačs “Liepājas metalurgam” jau būs Baltkrievijas atklātajā hokeja čempionātā, kad pirmajā mačā izbraukumā būs jāspēkojas ar komandu “Neman”.

Rihards Ļesins,
“Kurzemes Vārds”

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz