Piektdiena, 29. marts Agija, Aldonis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

“UPB Energy” realizē nozīmīgus projektus Itālijā un Norvēģijā

“UPB Energy” realizē nozīmīgus projektus Itālijā un Norvēģijā
02.02.2011 13:47

Atslēgvārdi

Energoiekārtu ražotājs “UPB Energy” sācis realizēt divus ievērojamus pasūtījumus Itālijā un Norvēģijā, sacīja “UPB” holdinga valdes priekšsēdētājs Uldis Pīlēns.

Itālijā ir noslēgts līgums par nu jau otrās koģenerācijas stacijas ar 1,5 megavatu jaudu būvēšanu Triestē zinātniski pētnieciskajā centrā izveidotā sinhrotrona vajadzībām. “Darbi jau notiek, un stacijai jābūt gatavai šā gada jūlijā. Daļa no stacijas aprīkojuma tiek ražota Liepājā, daļa Vācijā, bet stacijas montāža notiek uz vietas Triestē,” sacīja Pīlēns.

Triestē jau darbojas viena koģenerācijas stacija ar 1,5 megavatu jaudu, ko projektēja, piegādāja un montēja “UPB Energy”. Tagad ir noslēgts līgums uz desmit gadiem par šīs stacijas koģenerācijas bloku apkalpošanu. “Šim nolūkam Itālijā tiks izveidots “UPB Energy” meitasuzņēmums. Tas būs tirdzniecības un servisa uzņēmums, kurā strādās darbinieki no Latvijas un Vācijas. Tas nozīmē arī papildu apmācības “UPB Energy” darbiniekiem,” skaidroja Pīlēns.

Abas koģenerācijas stacijas darbosies Triestes zinātniski pētnieciskajā centrā, kurā ir uzstādīts viens no Eiropas sinhrotroniem. “Strādāšana šajā centrā mums dod arī iespēju dibināt jaunus starptautiskos kontaktus,” piebilda Pīlēns.

Savukārt Norvēģijā saņemti pirmie pasūtījumi no ražotāja, kas piegādā aprīkojumu gāzes un naftas industrijai. “Mums ir pasūtīti speciāli skaņu izolējoši, sprādzienizturīgi konteineri, kuri piemēroti ekspluatācijai agresīvā vidē un kuros šis ražotājs ievietos savu aprīkojumu un uzstādīs tos uz naftas ieguves platformām,” skaidroja Pīlēns.

Viņš piebilda, ka pirmais pasūtījums, kuram jābūt gatavam jau šomēnes, ir 0,5 miljonu eiro (0,35 miljonu latu) apjomā, bet tas esot tikai sadarbības pirmais posms. “Mums perspektīvā ir vēl vairāki pasūtījumi. Tas nozīmē pilnīgi jauna produkta ražošanas sākšanu, tāpēc tagad domājam, vai to veiks “UPB Energy”, vai arī “UPB” holdingā tiks izdalīta atsevišķa nozare un izveidots pilnīgi jauns uzņēmums,” sacīja Pīlēns.

Jau ziņots, ka “UPB Energy” Ēģiptē ir veiksmīgi pārvarējis koģenerācijas staciju piegādes konkursa tehniskā piedāvājuma kārtu un patlaban norisinās konkursa komerciālā piedāvājuma vērtēšana, biznesa portālam “Nozare.lv” sacīja Pīlēns.

Viņš skaidroja, ka konkurss ir par vairāku koģenerācijas staciju piegādi, kuras Ēģiptē darbosies vienotā kompleksā. Ēģiptes koģenerācijas staciju konkursa komerciālā piedāvājuma kārtas rezultātiem būtu jābūt zināmiem jau tuvākajā laikā.

“Ja izdosies uzvarēt konkursu Ēģiptē, tas būs pasūtījums sešu miljonu eiro (4,2 miljonu latu) apjomā. Kopumā “UPB” enerģētiskā sektora apgrozījums jau tagad ir mērāms miljonos latu, bet pagaidām tas vēl nav pielīdzināms būvniecības sektora apgrozījumam. Aprēķini un prognozes liecina, ka jau 2011.gadā enerģētikas sektors veidos trešo daļu no kopējā “UPB” koncerna apgrozījuma,” iepriekš biznesa portālam “Nozare.lv” sacīja Pīlēns.

LETA

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz