Otrdiena, 23. aprīlis Jurģis, Juris, Georgs
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

“Liepājas enerģija” iesniegusi izskatīšanai samazinātā siltumenerģijas tarifa projektu

“Liepājas enerģija” iesniegusi izskatīšanai samazinātā siltumenerģijas tarifa projektu
31.07.2012 10:09

SIA “Liepājas enerģija”, turpinot ilgtermiņa Investīciju un attīstības programmu, iesniegusi izskatīšanai Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijai (SPRK) samazināto siltumenerģijas ražošanas, pārvades un sadales un tirdzniecības tarifa projektu, informēja uzņēmumā.

Tas jau ir trešais plānotais siltumenerģijas tarifa samazinājums divu gadu laikā.

Tarifs aprēķināts  saskaņā ar “Siltumenerģijas apgādes pakalpojumu tarifa aprēķināšanas metodika” un to izvērtēs SPRK pēc spēkā esošajiem  normatīvajiem aktiem. Plānots, ka samazinātais siltumenerģijas tarifs stāsies spēkā līdz ar jauno apkures sezonu.

Kā jau vairākkārt uzsvēris SIA “Liepājas enerģija” valdes priekšsēdētājs Anatolijs Suškovs, uzņēmuma galvenais uzdevums ir droša un stabila siltumapgādes sistēma Liepājā un konkurētspējīgs siltumenerģijas tarifs. To paredz arī uzņēmuma Investīciju un attīstības programma, kas soli pa solim tiek īstenota.

Iesniegtais siltumenerģijas tarifa samazinājums ir kārtējais plānotais solis, kas ļaus samazināt arī siltumenerģijas tarifu patērētājiem, modernizējot siltumenerģijas ražošanu, samazinot izmaksas un palielinot uzņēmuma darbības efektivitāti.


 

 

 

 

 

 

Iesniegtais siltumenerģijas tarifa samazinājuma projekts ir aprēķināts pēc valstī spēkā esošās metodikas un balstīts uz aprēķiniem, ko dos jaunā biokoģenerācijas stacija. Šobrīd gan  esot grūti precīzi pateikt, cik liels būs tarifa samazinājums, jo SPRK vērtē tarifa projektu.

Informējam, ka 9. augustā pulksten 13 Liepājas Universitātes 243. auditorijā, Lielā ielā 14, Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija rīko uzklausīšanas sanāksmi par SIA ”Liepājas enerģija” iesniegto siltumenerģijas apgādes pakalpojumu tarifu projektu Liepājas pilsētai. Interesenti dalību sanāksmē var pieteikt pa telefonu vai e-pastu līdz 8. augustam (kontaktpersona Andris Šulgins, tel. 67873194; 20232039; e-pasts: [email protected]).

Tas jau ir trešais tarifa samazinājums pēdējo divu gadu laikā. Iepriekšējais tarifa samazinājums stājās spēkā 2011. gada 28. novembrī un 2011. gada 1. maijā. To deva 2010. gada jūnijā ekspluatācijā nodotā koģenerācijas stacija Tukuma ielā, kad pēc trīs gadu pārtraukuma ”Liepājas enerģija” atjaunoja elektroenerģijas ražošanu un  ES Kohēzijas fonda projekti ”Maģistrālo siltumtīklu rekonstrukcija”, ko uzņēmums īstenoja 2010., 2011. un turpina arī 2012. gadā. 































PROJEKTS

INVESTĪCIJAS

NODOŠANA EKSPLUATĀCIJĀ

SILTUMENERĢIJAS PAŠIZMAKSAS SAMAZINĀJUMS

Koģenerācijas stacija Tukuma ielā

~1,9 milj. latu

2010. gada jūnijs

No 01.05.2011. Samazinājums 3-12% atkarībā no gāzes cenas

Maģistrālo siltumtīklu rekonstrukcijas 1. kārta

 

 

~7,5 milj. latu

 

2010. gads

No 01.12. 2011. Samazinājums  3% atkarībā no gāzes cenas

Maģistrālo siltumtīklu rekonstrukcijas 2. kārta

 

2011. gada oktobris

Plānotais samazinājums   ~ 3% atkarībā no gāzes cenas

Bio-koģenerācijas stacija

~ 7,4 milj. latu

2012. gada novembris

Plānotais samazinājums ~ 7% atkarībā no gāzes cenas

Biomasas katlu   katlumājas izbūve

~ 8 miljoni latu

2013. gada oktobris

Plānotais samazinājums ~ 5% atkarībā no gāzes cenas

Diemžēl valsts nodokļu politika (akcīzes nodokļa piemērošana dabas gāzei un izmaiņas PVN likmēs), kā arī dabas gāzes cenas  pieaugums bieži vien “apēd” siltumenerģijas tarifa samazinājumu.

“Liepājas enerģija” atgādina, ka siltumenerģijas tarifs ir tikai viens no komponentiem, kas nosaka lietotāju maksu par apkuri. Ļoti būtiska ietekme ir arī patērētā siltuma daudzumam un mājas tehniskajam stāvoklim.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz