Otrdiena, 23. aprīlis Jurģis, Juris, Georgs
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Kapteiņleitnants pazudis mīklainos apstākļos

Kapteiņleitnants pazudis mīklainos apstākļos
17.04.2009 07:00

Jūras spēku krasta apsardzes kuģis “Ausma” otrdien atkārtoti pārbaudījis rajonu pie Papes, kur 11. aprīļa vakarā it kā jūrā pazudis Jūras spēku kapteiņleitnants Aleksandrs Hrenovs, taču neesot atrasts nekas tāds, kas norādītu, ka noticis negadījums. Klajā nākusi jauna informācija. Jūras spēku preses un informācijas virsniece Iveta Kraule paskaidroja, ka A. Hrenovs strādājis JS flotilē. Bet aģentūra LETA noskaidrojusi, ka pazudušajam kapteiņleitnantam Rucavas pagasta Papē pieder īpašums “Smēdnieki”, kurā galvenais objekts ir dzīvojamā māja.

Notikušā apstākļi joprojām neskaidri, tie pat kļūst aizvien mīklaināki. Vīrietis 11. aprīlī ap pusdeviņiem vakarā devies jūrā un neesot atgriezies krastā. Nav atrasta arī vīrieša laiva, kas iepriekš tukša tikusi pamanīta no glābšanas helikoptera. Turklāt, iespējams, sākotnēji par airu laivu noturētā tomēr bijusi piepūšama gumijas laiva.

Kāda Jūrmalciema iedzīvotāja, Lieldienās jūrā pamanot divus kuģus un virs ūdens lidināmies helikopteru, secinājusi, ka notikušais ir ļoti nopietns. “Pat pēc zvejas kuģa “Beverīna” traģiskās avārijas helikoptera nebija. Tādēļ sapratu, ka šoreiz tiek meklēts ne jau vienkāršs zvejnieciņš,” viņa uzsvēra.

Neoficiāla informācija arī vēsta, ka laiva, ar kuru vīrietis devies jūrā, bijusi Jūras spēku dienesta peldlīdzeklis. Turklāt kapteiņleitnants jūrā esot izgājis nevis no Papes, kā sākotnēji tika stāstīts, bet gan no Liepājas ar laivu pa jūru devies uz Papi. Pagaidām gan šo informāciju neviena oficiāla amatpersona neapstiprina.

Šis nav pirmais negadījums uz ūdens, kurā iesaistītas Jūras spēku amatpersonas. 2007. gada 18. jūlijā traģiskā negadījumā bija iesaistīti divi NBS karavīri un viens bijušais karavīrs. Viņi ar laivu bija devušies jūrā, taču atpakaļceļā lielo viļņu dēļ alumīnija laiva apgāzusies aptuveni 200 metru pirms jūras vārtiem. Vīrieši mēģināja izpeldēt krastā. Vienam tas izdevās, viņš aizpeldēja līdz molam, bet divi noslīka. Pazudušo meklēšanā gan no gaisa, gan jūrā, gan arī piekrastē bija iesaistītas Jūras spēku Krasta apsardzes dienesta un Nacionālo bruņoto spēku Gaisa spēku meklēšanas vienības. Tā kā abi noslīkušie bija bruņotajos spēkos dienošie karavīri, NBS tika uzsākta dienesta pārbaude. Noskaidroja, ka vīrieši jūrā devušies sava gadskārtējā atvaļinājumā laikā, līdz ar to traģiskais negadījums netika saistīts ar dienesta pienākumu izpildi.

“Kurzemes Vārds”

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz