Piektdiena, 26. aprīlis Rūsiņš, Sandris, Alīna
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

NBS neredz iespēju izpildīt “Beverīnas” bojāejas izmeklēšanas komisijas ieteikumus

NBS neredz iespēju izpildīt “Beverīnas” bojāejas izmeklēšanas komisijas ieteikumus
23.10.2009 16:28

Nacionālie bruņotie spēki (NBS) pašreizējā budžeta apstākļos neredz nekādas iespējas izpildīt Latvijas Jūras administrācijas (LJA) zvejas kuģa “Beverīna” un sešu tā apkalpes locekļu bojāejas izmeklēšanas komisijas ieteikumus un Gaisa spēku helikopteru dislokācijas vietas pārcelt tuvāk Latvijas rietumu piekrastes ostām.

Kā aģentūrai LETA sacīja NBS komandiera personīgā štāba Preses daļas virsnieks kapteinis Normunds Stafeckis, budžeta samazinājums jau ir ietekmējis un arī nākamgad ietekmēs meklēšanas un glābšanas operāciju spējas.

NBS arī trūkstot pilotu, kuri varētu pacelties gaisā ar helikopteru sarežģītākos laika apstākļos un ar kādu speciālu aprīkojumu. Arī nesen bijis gadījums, kad atteikta palīdzība šāda pilota trūkuma dēļ. Tāpat NBS norāda, ka šie paši helikopteri veic arī medicīniskās evakuācijas funkcijas, kā arī nodrošina karavīru apmācību procesu un to dara visā valsts teritorijā, ne tikai piekrastē.

Komentējot LJA izmeklēšanas rezultātus par zvejas kuģa “Beverīna” un sešu tā apkalpes locekļu bojāeju, NBS savu atbildību nesaskata. “Jau vairākkārt ir uzsvērts, ka “Virsaitis” rīkojās atbilstoši situācijai. “Virsaitis” nav glābšanas kuģis, un konkrētajā situācijā tas bija pirmais tuvākais kuģis, kas varēja ierasties traģiskā notikuma vietā,” izteicās NBS pārstāvis.

Lēmumus par konkrētu rīcību NBS gan vēl pieņems pēc iepazīšanās ar komisijas ziņojumu, “protams, ņemot vērā jau veiktos un iespējamos budžeta samazinājumus 2010.gadā, kas nenoliedzami jau ir ietekmējuši un ietekmēs arī nākamgad meklēšanas un glābšanas operāciju spējas”, uzsvēra Stafeckis.

LETA jau ziņoja, ka pērn 2.decembra vakarā Baltijas jūrā pie Liepājas, trīs jūdzes no krasta, mīklainos apstākļos nogrima zvejas kuģis “Beverīna”. Uz kuģa bijuši seši apkalpes locekļi – 1967.gadā dzimušie Sergejs Naļimovs un kuģa kapteinis Sergejs Volkovs, 1956.gadā dzimušais kuģa mehāniķis Dainis Bagātais, 1963.gadā dzimušais Igors Gergeša, 1957.gadā dzimušais Igors Semjonovs un 1961.gadā dzimušais Valērijs Gavriško.

LETA

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz