Trešdiena, 8. maijs Staņislava, Staņislavs, Stefānija
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Bargs sods par bēgšanu no negadījuma vietas

Bargs sods par bēgšanu no negadījuma vietas
23.02.2010 07:00

Lai arī cik maznozīmīgs var būt satiksmes negadījums, autovadītājiem nav ieteicams atstāt notikuma vietu. Jo sods par to ir pietiekami bargs.

Par to brīdina Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Jolanta Knīse.

Pēdējo nedēļu statiska rāda, ka maznozīmīgie satiksmes negadījumi notiek sliktā laika un brauktuves apstākļu dēļ. Autovadītāji spiesti neparedzēti bremzēt, grūti samainīties ar pretimbraucošiem transportlīdzekļiem, vadītāji neievēro drošu distanci un intervālu, brauc arī ar neatbilstošu ātrumu. Diezgan bieži tiek bojātas stāvošas automašīnas, taču vainīgie autovadītāji aizbēg, un policijai jāvelta papildu pūliņi viņu atrašanai. J. Knīse norāda, ka šis process notiek diezgan sekmīgi. Piemēram, pērn negadījuma vietu atstājis 171 viens vadītājs, no tiem pēc tam atrasti 128. Un tad jau sods ir diezgan bargs. Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodekss paredz, ka velosipēda un mopēda vadītājam par šādu pārkāpumu jāmaksā no 5 līdz 40 latu sods, bet pārējo transportlīdzekļu vadītājiem ievērojami vairāk – no 50 līdz 500 latu, kā arī tiek atņemtas autovadīšanas tiesības uz laiku no trim mēnešiem līdz diviem gadiem.

J. Knīse norāda, ka no notikuma vietas bieži bēg tie, kuri notikuma brīdī bijuši iereibuši vai arī vizinājās bez autovadītāja tiesībām. Taču ir vadītāji, kuri pēc aizturēšanas taisnojas, ka sadursmi neesot pamanījuši. Taču pēc spēkratu bojājumiem ir skaidrs, ka šādu sadursmi nevarēja nepamanīt. Un tad taisnošanās nelīdz.

Viktors Ulberts,
“Kurzemes Vārds”

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz