Trešdiena, 24. aprīlis Nameda, Visvaldis, Ritvaldis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Vai Ceļu policijas šefs izraisīja avāriju?

Vai Ceļu policijas šefs izraisīja avāriju?
12.03.2010 07:09

Briest strīds par to, kurš ir vainīgs ceļu satiksmes negadījumā, kas notika trešdienas vakarā Raiņa ielā. Tajā firmas “Līvu vikings” taksometrs sadūrās ar automašīnu, kurai pie stūres sēdēja Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes savulaik par Ceļu policiju dēvētās Satiksmes uzraudzības rotas komandieris Ingus Ukstiņš.

Padotais izskata priekšnieka lietu

Oficiālā informācija vēsta, ka 10. martā pulksten 17.25 automašīnas “Opel” šoferis, no Jelgavas ielas veicot pagriezienu uz Raiņa ielu, nav devis ceļu automašīnai “Ford”, kuras vadītājs pirms Jelgavas ielas apbraucis stāvošas automašīnas un iebraucis pretējā joslā, šķērsojot nepārtraukto līniju. Notikusi sadursme bez cietušajiem.

“Es braucu pa Raiņa ielu. Pie Jelgavas ielas ir paplašināta sadalošā josla, lai varētu nogriezties pa kreisi. Kā sāku veikt pagriezienu, no labās puses man priekšā piebrauca opelis,” notikušo atceras taksometra šoferis Edgars Dzenis. Opeļa vadītājs izrādījies Ceļu policijas priekšnieks I. Ukstiņš, kurš uzrādījis apliecību. Abi vispirms vienojušies, ka nobrauks malā un uzrakstīs saskaņoto paziņojumu. “Un tur viņš paziņoja, ka neuzskata sevi par vainīgu. Brīnījos – kā tad tā? Izbrauc citam priekšā uz galvenā ceļa no ielas, kur ir zīme “Dodiet ceļu”, un nav vainīgs? Un viņš izsauca savus puišus, tad nu tie sāka visu mērīt un pētīt. Ko tad viņi tur varēja izpētīt, ja jau nobraucām malā? Kur ir lukturu lauskas? Tās taču pasper ar kāju, kur vajag. Un kad man sāka šūt klāt, ka esmu šķērsojis nepārtraukto līniju un iebraucis pretējā joslā, sapratu, ka viņi velk uz savu pusi, lai uztaisītu abus par vainīgiem. Pat ja būtu pārbraucis to līniju, tas jau neizraisīja sadursmi. To izraisīja policijas šefs, kurš nedeva man ceļu,” sašutis ir E. Dzenis. Vakar viņa aizdomas apstiprinājās. “Ukstiņš izsauca kādu padoto, kurš kaut ko gudri parunāja un pasludināja abus par vainīgiem. Man izteica brīdinājumu, un tagad lai abi ejam remontēt mašīnas. Bet es to tā neatstāšu! Lēmumu noteikti pārsūdzēšu un konsultēšos ar advokātu,” apņēmības pilns ir E. Dzenis.

Gatavs stāties pretī

“Es arī esmu apņēmības pilns stāties viņam pretī,” “Kurzemes Vārdam” sacīja I. Ukstiņš. Viņš pastāstīja, ka no Jelgavas ielas tajā pusē, kur atrodas Pašvaldības policija, viņš veicis kreiso pagriezienu uz Raiņa ielu, jo abās pusēs esošie šoferi devuši signālu, ka ļauj viņam braukt, kamēr tās laiž garām gājējus. “Man taču neienāca prātā, ka kāds dzīsies garām automašīnu kolonnai, šķērsojot nepārtraukto līniju,” norādīja I. Ukstiņš. Viņš noliedz, ka šajā krustojumā būtu kāda paplašināta sadalošā josla. Teorētiski tur cieši līdzās var nostāties divas automašīnas, bet šajā gadījumā esot bijis skaidri redzams, ka taksometra šoferis pārkāpis noteikumus, jo nepārtrauktā baltā līnija stiepjas jau no Pīlādžu ielas. “Es nevelku deķi uz savu pusi. Es atzīstu savu vainu daļēji, bet ne simtprocentīgi. Jo sadursme nebūtu notikusi, ja arī taksometra šoferis būtu ievērojis visus noteikumus,” uzskata I. Ukstiņš.

Negadījuma brīdi viņš braucis ar personisko automašīnu ārpus darba laika.

Policija lūdz atsaukties notikušā aculieciniekus un zvanīt pa tālruni 63404502 vai 63404602. “Cilvēku un automašīnu tur bija daudz. Tā ka ceru, ka kāds atsauksies,” piebilda I. Ukstiņš.

Viktors Ulberts,
“Kurzemes Vārds”

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz