Piektdiena, 29. marts Agija, Aldonis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Ministrs uzteic policiju; Liepājā aizturēti 16 līdzjutēju

Ministrs uzteic policiju; Liepājā aizturēti 16 līdzjutēju
20.07.2012 08:15

Atslēgvārdi

Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis, kurš ceturtdienas vakarā pats bija devies uz Liepāju, uzteic policijas darbu, rūpējoties par kārtību un drošību pilsētā, kurā bija ieradies vairāk nekā tūkstotis agresīvu poļu futbola fanu.

“Loti atzinīgi vērtēju policijas darbu. Koordinācija starp vietējo policiju un specvienību bija ļoti labi nostrādāta,” aģentūrai BNS sacīja Kozlovskis. “Situācija par laimi bija salīdzinoši mierīga,” teica Kozlovskis, atgādinot arī nesenā Eiropas čempionāta futbolā laikā notikušos incidentus, kuros bija iesaistīti arī Polijas līdzjutēji.

Ar Latvijas kolēģiem sadarbojās arī Polijas policisti, kas bija ieradušies Liepājā un informēja par to fanu personībām, par kuriem varētu būt lielākās bažas un viņiem kārtībsargi pievērsa pastiprinātu uzmanību.

Liepājā pēc futbola spēles aizturēti 16 cilvēki, starp kuriem ir arī Latvijas iedzīvotāji, intervijā LNT piektdienas rītā pastāstīja Kurzemes policijas reģiona pārvaldes priekšnieks Normunds Grūbis.

Lielākoties cilvēki aizturēti par petaržu spridzināšanu un pilsētas ielu apzīmēšanu, savukārt Latvijas iedzīvotājs aizturēts par Poļu fanu auto riepu saduršanu. Kopumā pirms un pēc spēles reģistrēti 14 notikumi, kuros iesaistījušies fani.

Kopumā situāciju Liepājā Grūbis raksturoja kā mierīgu. Policija visu laiku esot uzraudzījusi uz spēli sanākušos, nepieļaujot nopietnus konfliktus. Spēles sākumā Poļu fani dedzinājuši dūmu sveces, bet, kā sacīja Grūbis, spēlei tas netraucēja un policijas iejaukšanās nebija nepieciešama.

VP Kurzemes reģiona pārvaldes pārstāve Signe Šteinberga sacīja, ka starp aizturētajām personām ir ne tikai Polijas komandas līdzjutēji, bet arī liepājnieki.

Galvenie pārkāpumi, kas konstatēti pilsētā, ir ar krāsu flakoniem apzīmētas māju fasādes, trokšņošana un petaržu dedzināšana, kā arī atrašanās sabiedriskā vietā alkohola reibumā.

Pastiprinātā režīmā rūpēties par sabiedriskās kārtības nodrošināšanu pilsētā spēles laikā, kā arī pirms un pēc tās palīdzēja Liepājas Pašvaldības policijas, Valsts Robežsardzes, Muitas un Zemessardzes darbinieki, kinologi, kā arī Speciālo uzdevumu bataljons, kas īpaši sagatavots šāda veida pasākumiem.

BNS
__________

Ja arī tu esi pamanījis/-usi pēdas, ko Liepājā atstājuši poļu fani, papildini zemāk esošo galeriju, vai sūti savus novērojumus uz [email protected].

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz