Piektdiena, 29. marts Agija, Aldonis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Vienkārši kā pati dzīve

Vienkārši kā pati dzīve
26.05.2009 07:03

Atslēgvārdi

Galerijā “UPB”, klātesot māksliniekiem un mākslas cienītājiem no Liepājas un Rīgas, atklāta Ievas Maurītes personālizstāde “C`est la vie”, ko varēs apskatīt līdz 23. jūlijam.

Izstādes atklāšanā “UPB” holdinga viceprezidente Ilze Freimane izteica gandarījumu, ka uzņēmuma izveidotā galerija turpina tradīciju – iepazīstināt liepājniekus ar Rīgā pazīstamiem  māksliniekiem. Ieva Maurīte ir ļoti aktīva un populāra gleznotāja un grafiķe, Rīgas Mākslas skolas pasniedzēja, kuras darbi atrodami kolekcijās Latvijā un ārzemēs. Egils Rozenbergs, kura izstādi “Eņģeļi un maskas” nomainīja Ievas Maurītes dzīves taustāmie un tikai apjaušamie mirkļi, atzina, ka, ieraugot pirmo mākslinieces gleznoto govi, bijis sajūsmā un šo sajūsmu par Ievas daiļradi nav zaudējis joprojām. Šajā ekspozīcijā bija gan govs, gan suns un arī cilvēka galva un citi tēli pavisam jaunos un jau agrāk tapušos darbos ar filozofisku noskaņu un attieksmi pret dzīvi.

Ievas Maurītes mākslā runā līnija un izteiksmīgs fons. Lakoniskais gleznieciskās izpausmes stils, melnā un baltā saspēle sakņojusies Latvijas Mākslas akadēmijā gūtajā grafiķes izglītībā. Šī līnija nav asa, tieša, ekspresīva, bet pārdomāti un nosvērti pauž mākslinieces iecerēto. “Emocionālais pavediens seko gleznotājas rokas ievilktai līnijai, un tā var būt gan viegli rotaļīga, gan filozofiski bezgalīga, gan eksistenciāli skumja. Trauslajā zīmējumā šķiet paslēpts kāds noslēpums vai mērķis, kuram māksliniece turpina sekot ar katru jaunu darbu,” par Ievu Maurīti sacījusi mākslas zinātniece Ilze Žeivate.

Anda Pūce,
“Kurzemes Vārds”

Smalka līnija uz izteiksmīga fona – šādi māksliniece Ieva Maurīte zīmē dzīvi. Bet viņas iecienītākais modelis ir govs.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz