Piektdiena, 19. aprīlis Vēsma, Fanija
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Optimisma dzirkstele

Optimisma dzirkstele
16.05.2012 11:11

Atslēgvārdi

Tā vien šķiet, ka Elīza Danenfelde-Ķirpe ir visur, kur kaut kas notiek. Viņa piedalās videoklipa filmēšanas procesā. Kopā ar Dailes teātra aktieriem rosās talkā.

Un, kad pacilāju agrāk uzņemtas fotogrāfijas, ieraugu jaunieti stāvam pie Liepājas 1. ģimnāzijas un rādām uz atjaunoto pulksteni vai piedalāmies kādā Liepājas Universitātes rīkotā pasākumā.

“Noteikti esmu mērķtiecīga un apveltīta ar pozitīvu spītības devu. Ja kaut ko ieņemšu galvā, ja par kaut ko iedegšos, tad to izdarīšu līdz galam, lai vai kas,” sevi raksturo Elīza. Lai īstenotu labas idejas un mērķus, viņa pavadījusi daudzas bezmiega naktis. “Tieši tā notika, kad izlēmu piedalīties grupas “Instrumenti” rīkotajā konkursā. Līdz pēdējam brīdim cīnījos, lai savu ideju uzliktu uz papīra. Rezultāts sanāca vairāk nekā apmierinošs – uzvarēju!” par to, ka mērķtiecība atmaksājas, apliecina liepājniece.

Lai arī brīžam Elīzai sašļūk dūša, tomēr viņa ir nelabojama optimiste, ko atzīst viņas draugi un cilvēki, ar kuriem tikko iepazinusies. “Cenšos panākt, lai cilvēki apkārt apliptu ar labu omu, lai viss ir viegli. Kā draugi saka: pat tad, ja apkārt viss it kā jūk un brūk, es palikšu pie tā, ka viss ir un būs chill!” Savu labo īpašību sarakstam viņa pievieno arī spēju izteikties, paust savu viedokli, kas palīdz būt pamanītai. Un tas cilvēkam, kurš vēlas būs saistīts ar pasākumu rīkošanu, nenoliedzami, ir svarīgi.

Jauniete smej, ka jau no mazotnes ir kaut kur trinusies un maisījusies citiem pa kājām dažādos pasākumos. Bērnībā viņa dejoja tautas dejas, piedalījās daiļlasīšanas konkursos “Zvirbulis” un spēlēja pamatskolas uzvedumos. “Tieši ar pasākumu organizēšanu aktīvāk sāku nodarboties, kad man bija gadi piecpadsmit. Iesaistījos Liepājas Katoļu pamatskolas Skolēnu pašpārvaldē, pēc tam sekoja 1. ģimnāzijas parlaments. Tajā laikā ar ģimnāzijas atbalstu atjaunojām skolas ēkas fasādes pulksteni, ko atklājām Ausekļa ielas svētku laikā,” atgādina Elīza.

Tagad viņa darbojas Liepājas Universitātes Studentu padomē, caur to iepazinusi daudzus feinus cilvēkus, guvusi pozitīvas emocijas un smieklu devu. “Tieši Studentu padomes dēļ, šķiet, esmu kļuvusi vēl vairāk pārliecināta par sevi. Tā piedāvā apmeklēt un rīkot pasākumus un seminārus, kuros var gūt daudzveidīgu pieredzi gan saistībā ar runas mākslu, gan viedokļa formulēšanu,” norāda aktīvā studente.

Lai uzskaitītu visus sarīkojumus, kuru organizēšanā Elīza ir pielikusi roku, būtu nepieciešams ilgs laiks. Par vienu no sev svarīgākajiem viņa nosauc LiepU rīkoto Komunikācijas dienu. “Tajā varēju izpausties no sākuma līdz beigām, gan izvēloties komandu, gan to, kā rīkosim pasākumu,” viņa atminas. “Un, protams, kā lai aizmirst pasākumu, ja tajā piedalās tik kolorīta personība kā Māris Olte! Viņš ieinteresēja ikvienu studentu, kas bija ieradies, un diskusijas varēja turpināties tālāk arī LiepU kafejnīcā “Tik tak”. Man šķiet, ka tie, kas ieradās, bija apmierināti, un arī mēs paši bijām gandarīti par padarīto.”

Par pēdējā laika piedzīvojumu Elīza nosauc labdarības izsoli “Bērni sapņo – Liepāja dara!”. “Tā man palikusi atmiņa tādēļ, ka spējām piesaistīt daudzus labus māksliniekus ne tikai no Liepājas, bet arī no Rīgas, piemēram, Elitu Patmalnieci, Šeilu, Aivaru Vīlipsonu. Tas vēlreiz pierādīja – ja tu ej pie cilvēkiem ar atvērtu prātu un skaidru vīziju, tad cilvēki ir atsaucīgi un pozitīvi. Arī izsolē iegūtā naudas summa pārspēja pat mūsu pārdrošākās cerības,” sajūsmu pauž studente. Piebilstot, ka viņai patīk organizēt labdarības pasākumus, jo “tie ir tādi sirds darbi, pēc kuriem gūtās emocijas nevar salīdzināt ne ar ko citu”.

Pēdējais darbiņš, par ko Elīza lepojas, ka pielikusi savu roku, ir Rīgas Doma kora skolas meiteņu kora 15 gadu jubilejas koncerts. Viņai bija uzticēti daudzi pienākumi, sākot no ielūgumu un afišu iznēsāšanas, līdz pēckoncerta ballītes vietas iekārtošanai un koordinēšanai Spīķeru koncertzālē. “Šis pasākums lika saprast un novērtēt to, ka man uzticas. Tas cēla pašapziņu un deva ieskatu tajā, kā Rīgā notiek procesi kultūras jomā, kā arī labāk iepazinu galvaspilsētas ielas,” smaida liepājniece.

Studiju prakses dēļ Elīza daudz vairāk laika tagad pavada Rīgā. Viņas prakses vieta ir Dailes teātris, kur pēta, cenšas sekot līdzi tam, kā organizācijas vadības procesi darbojas lielākajā latviešu teātrī. “Tā kā mierā nevaru nosēdēt, uzprasos uz dažādiem lielākiem vai mazākiem darbiņiem. Arī Lielajā talkā palīdzēju kolektīvam sakopšanas darbos,” skaidro jauniete. Pa vidu viņa paspēj iesaistīties dažādos citos interesantos projektos. Piemēram, nesen Rīgā viesojās zviedru grupa “Northern Upbeat”, kura uzstājās klubā “Nabaklab” un Rīgas Centrāltirgū, bet paralēli filmēja materiālu videoklipam. Elīza palīdzēja tai sarūpēt gan tērpus, gan velosipēdus no Rīgas velorikšu biedrības. Bet neilgi pirms tam viņa iesaistījās līdzīgā pasākumā ar citu zviedru grupu – “Sonic Surf City”.

“Organizējot pasākumus, es mācos visa procesa laikā. Ja šo darbu vēlies darīt, ir jāprot nokomplektēt komandu, atrast cilvēkus, ar kuriem gribi un vari strādāt, kā arī jāiemācās sadalīt pienākumus. Bieži vien nākas zvanīt dažādiem cilvēkiem, un tad jāsaņem drosme un jāsakopo visa runas māksla vienkopus. Bet pats galvenais ir iegūtā pieredze un kontakti tālākiem projektiem un emocijas pēc labi padarīta darba,” teic Elīza.

Runājot par nākotni, jauniete atzīst, ka vēl nezina, ko īsti gribētu darīt, jo prātā rosās daudz dažādu variantu. “Pēc augstskolas beigšanas uz kādu pusgadu gribētu aizbraukt brīvprātīgajā darbā kaut kur, kur ir silts. Runājot par darbu – vienmēr esmu domājusi, ka negribu strādāt birojā, bet nemaz tik traki nav. To var apvienot – smuku sēdēšanu birojā un skriešanu,” smej Elīza. “Mans mērķis ir darīt to, ko gribu un mīlu, – organizēt pasākumus, komunicēt ar cilvēkiem vienalga kur un vienalga kā. Gribu īstenot trakas idejas, vēlos, lai sabiedrība redz, ka var arī citādāk, ka var un vajag izkāpt no saviem rāmīšiem, lai redzētu, kas notiek apkārt. Laikam tas arī būtu mans mērķis – lauzt rāmīšus!”

Uzziņai

Elīza Danenfelde-Ķirpe
* Dzimusi 1990. gada 28. jūnijā.
* Bērnībā gājusi estētikas skolā “Varavīksne”. Līdz 9. klasei mācījusies Liepājas Katoļu pamatskolā, paralēli apmeklējusi Velgas Gūtmanes gleznošanas pulciņus. Beigusi Liepājas 1. ģimnāziju. Liepājas Universitātē studē kultūras vadību, šobrīd ir 3. kursā.
* Darbojas Studentu padomē, bijusi ārējo sakaru virziena vadītāja, darbojusies LiepU Senātā.
* Piedalījusies un rīkojusi dažādus starptautiskus apmaiņas projektus.
* Hobiji – dejošana, teātris, mūzika.

Inita Gūtmane,

Elīzai patīk dzīvespriecīgas krāsas, prieks un apelsīni.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz