Piektdiena, 19. aprīlis Vēsma, Fanija
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Izķer suņus, lai audzinātu saimniekus

Izķer suņus, lai audzinātu saimniekus
21.02.2011 07:06

Nīcas Novada dome ar SIA “EKO Kurzeme” ir noslēgusi līgumu par suņu un kaķu izķeršanu. Līgumam esot arī iedzīvotājus audzinošs raksturs. Citos novados klaiņojošie suņi sagādājot krietnas problēmas, taču ar tām tiekot galā citādāk. 

Nīcas Novada dome saņēmusi iedzīvotāju un tūristu riteņbraucēju sūdzības par nepieskatītiem suņiem. Deputāti pieņēmuši saistošos noteikumus, tiks noslēgts līgums ar SIA “EKO Kurzeme”. Pērn novadā par suņu nepieskatīšanu to saimniekiem sastādīti četri protokoli. Februārā sākumā rīkots reids. Viens klaiņojošs suns noķerts un aizvests uz dzīvnieku patversmi. Saskaņā ar līgumu saimniekam 14 dienu laikā bijis iespējams suni atgūt. Šādus reidus paredzēts rīkot arī turpmāk.

Pāvilostas novadā ir saistošie noteikumi, kas regulē to, kā rīkoties ar klaiņojošiem dzīvniekiem. Klaiņojoši suņi Pāvilostā esot redzami visai bieži. Dzīvnieki mēdzot atklīst līdz pilsētas centram arī no citiem pagastiem. Notiekot arī tā, ka garāmbraucēji savus kustoņus pametot šosejas malā. SIA “EKO Kurzeme” Novada domei tie esot par dārgu. Par viena suņa noķeršanu un turēšanu dzīvnieku patversmē jāšķiras gandrīz no 100 latiem. Domes pagalmā pat esot suņu būda, kur nereti naktsmājas rod noklīduši suņi.  

Arī Aizputes novadā var sastapt klaiņojošus suņus. Tā esot visai aktuāla problēma. Iedzīvotājiem tiekot izteikti brīdinājumi par savu mājdzīvnieku nepieskatīšanu.  Bet Grobiņas Novada dome neuzskata par primāru nepieciešamību algot firmu suņu izķeršanai. Tā jau neesot, ka suņi bariem klaiņotu pa pilsētu. Klaiņojoši suņi sagādājot nedienas meža zvēriem, ļaunprātīgi cilvēki dzīvniekus izmetot arī šosejas malā. 

SIA “EKO Kurzeme” izpilddirektors Andris Karlsons “Kurzemes Vārdam” stāsta, ka laukos kaut kā ir jācīnās ar klaiņojošiem suņiem. Mednieki suni nogalināt drīkstot tikai tad, ja tas uzbrūk cilvēkam vai lopam.

Durbes novadā savākts vesels bars suņu, kas kādā dzīvoklī turēti neatbilstošos apstākļos. Bet klaiņojošu suņu Durbē neesot. Lielākas problēmas tie sagādājot Dunalkas pusē. Tāpat kā Durbes pilsētā, arī tur publiski ir pieejams “Dzīvnieku aizsardzības likums” un mājdzīvnieku turēšanas noteikumi. Par likuma pārkāpšanu var uzlikt sodu līdz 500 latu.

Rakstu pilnā apjomā lasiet šodienas “Kurzemes Vārda” numurā.

 

Klaiņojoši suņi var sagādāt problēmas cilvēkiem, apdraudēt mājlopus un meža dzīvniekus. Taču to izķeršana ir diezgan dārga, atzīst novadu pašvaldībās.

#kvards-20110221-06#

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz