Piektdiena, 29. marts Agija, Aldonis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Parāda jauno projektu priekšrocības

Parāda jauno projektu priekšrocības
18.08.2012 07:00

Atslēgvārdi

Vakar visos astoņos Liepājas apkārtnes novados tika demonstrēti projekti, kas realizēti ar vairāku Eiropas fondu atbalstu. Priekules novadā attīstīts Prūšu ūdenskrātuves krasts un atjaunotas divas no trim Paplakas dzelzceļa stacijas ēkām. Tur cilvēki ar īpašām vajadzībām varēs uzlabot savu veselības stāvokli.

Projektu “Prūšu ūdenskrātuves teritorijas labiekārtošana tūrisma veicināšanai un pakalpojumu dažādošanai Priekules novadā” īsteno biedrība “ROB–LANKA”. “Pamatā ir apkārtējie zemju īpašnieki, kam ir interese par šīs vietas uzturēšanu kārtībā,” stāsta biedrības priekšsēdētāja Ruta Balode. Zemes gabals, uz kura atpūtas vieta tapusi, piederot vienam no biedrības dalībniekiem – Edvīnam Zīvertam. “ROB-LANKA” īpašumu no viņa nomā.

R. Balode stāsta, ka 68 hektāru lielā Prūšu ūdenskrātuve ir cilvēku iecienīta peldvieta jau no tās izveidošanas laika. Tā kā šeit iepriekš nebija labiekārtotas atpūtas vietas, nolemts veidot biedrību un rakstīt projektu, lai situācija mainītos.

Patlaban teritorijas labiekārtošanā ieguldīti vairāk nekā 36 tūkstoši latu. Pie Prūšu ūdenskrātuves atrodas atpūtas vieta ar galdiem, soliem, ugunskura vietu, nojumi, tualeti, ģērbtuvi, lielajām un līdzsvara šūpolēm. Ir arī administrācijas mājiņa, kurā atradīsies kase un teritorijas uzraugs. Pie ūdens izbūvētas divas laipas. Viena no tām paredzēta laivām,  otra – peldētājiem. Šogad izveidots arī piebraucamais ceļš un stāvlaukums, tapis volejbola laukums.

Labiekārtojot teritoriju, padomāts arī par cilvēkiem ar īpašām vajadzībām. Atpūtas vietā uzstādīta taktīlā karte, kurā pie bildēm pievienots teksts braila rakstā, lai personas ar redzes problēmām varētu izlasīt tur izvietoto informāciju.

Atpūsties pie Prūšu ūdenskrātuves bez maksas būšot iespējams katram interesentam. Tas gan neattiecas uz laivu, katamarānu un glābšanas vestu nomu.

Ģirta Gertsona foto

Dzintra Blūma demonstrē izveidoto rampu, uz kuras iespējams uzbraukt ratiņkrēslā un pēc tam tikt zirga mugurā.


Mārtiņš Cukurs demonstrē Prūšu ūdenskrātuves atpūtas vietā uzstādīto taktīlo karti.


Ruta Balode nogaršo zivju zupu, ar kuru cienāties varēja ikviens Prūšu ūdenskrātuves apmeklētājs.

Plašāk lasiet laikrakstā “Kurzemes Vārds” 18. augusta numurā.


 #kvards-20120818-06#

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz