Piektdiena, 29. marts Agija, Aldonis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Izrīkojas Zilā kalna Martas “mazmeita”

Izrīkojas Zilā kalna Martas “mazmeita”
27.01.2009 10:05

Atslēgvārdi

Dzirdot, ka kāds kādu pavisam naivi apkrāpis, solot noņemt lāstu, paredzēt nākotni vai kā tamlīdzīgi, vairums no mums noteikti nodomā: ar mani nu gan tik muļķīgi nevarētu izrīkoties, es šo viltvārdi uzreiz pasūtītu tālāk… Līdz 13.janvārim par to pavisam stingri bija pārliecināta arī 70 gadu vecā Ausmas kundze (vārds mainīts) – labi kopta sieviete ar stingru balsi un staltu stāju. Taču tajā dienā ar viņu noticis kas pavisam neticams – viņa no brīva prāta pavisam svešai sieviete atdevusi… 300 latu. “Kā tas varēja gadīties?” to viņa joprojām nesaprot.

Iepretī tirdzniecības namam “Kurzeme” Ausmas kundzi apturēja jauna, izskatīga, tumsnēja, labi ģērbusies sieviete un jautāja, kur atrodas Latvijas Krājbanka. “To banku te ir tik daudz, ka es nezinu, kura ir īstā, tāpēc labāk pajautājiet citiem,” viņa atbildējusi.

“Paldies, paldies, jūs esat tik laipna! Liels, liels paldies,” jautātāja nespējusi vien patencināt. Un turpinājusi: “Es redzu, ka jūs kaut kas nomāc, ka virs jums ir kaut kas tumšs, jums būs liela nelaime, drīzumā gaidāmas bēres.” Viņa esot gaišreģe un dziedniece, Zilā kalna Martas mazmeita. Un teikusi, ka varot nelaimi novērst.

Ausma pati piedāvājusi samaksāt. Vērusi maku vaļā, bet tajā 12 latu. Ņēmusi divus pieclatniekus ārā un devusi svešiniecei, bet tā teikusi: tas ir par maz. “Man vairāk nav,” Ausmas kundze atzinusies. “Bet mājās jums ir nauda,” sacījusi svešiniece. Tajā brīdi Ausma jutusi, ka atrodas tādā kā melnā, nospiedošā kupolā, un to, kā abas tikušas līdz viņas dzīvoklim Siena ielā, vairs neatceras. Bet tur Ausmas kundze gaišreģei atdevusi 300 latu.

Un, lai gan draudzene, kas nekavējoties atsteigusies, ieteikusi doties uz policiju, Ausmas kundze, visticamāk, to nedarīs. Pat arī pēc sarunas ar redakciju ne. “Man taču ir milzīgs kauns!” viņa sacīja.

*  *  *

Tajā pašā dienā, kad “Kurzemes Vārdam” savas nedienas atklāja Ausmas kundze, pavisam nejauši satikām sievieti, kas varēja nonākt līdzīgā situācijā. Viņa neatcerējās, vai tas noticis tajā pašā 13.janvārī, taču tajā nedēļā noteikti. Viņa steigusies pa Kungu ielu, kad arī viņu apturējusi gados jauna sieviete, vaicājot vai nevarot pateikt, kur ir Latvijas Krājbanka. “Taču man nebija laika, tāpēc atmetu ar roku un diebu tālāk,” sieviete sacīja un priecīgi spļāva trīsreiz pār kreiso plecu – labi, ka tā!

 

 

Detalizētāk par notikušo gadījumu, kā arī psihoterapeites Ingunas Romānes un Liepājas pilsētas un rajona Policijas pārvaldes preses sekretāres Jolantas Knīses komentārus lasiet laikraksta “Kurzemes Vārds” 27.janvāra numurā Kristīnes Pastores publikācijā.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz