Ceturtdiena, 28. marts Ginta, Gunda, Gunta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Skurstenis kļūs īsāks

Skurstenis kļūs īsāks
05.02.2009 11:00

Atslēgvārdi

Uzņēmuma “Liepājas enerģija” nesen izsludinātā modernizācijas programma šim gadam sola būtiskus rezultātus. Taču siltumenerģētiķiem būs krietni jāpapūlas. Un speciālistiem ilgai domāšanai laika gluži vienkārši nav. Pēc SIA valdes priekšsēdētāja Anatolija Suškova vārdiem, sagatavošanās darbi rit pilnā sparā. Un tie sākti jau pagājušā gada beigās. Šodien informēsim par notiekošo – tā galvenokārt ir objektu inženiertehniskā sagatavošana.

Uzņēmumā izstrādā projektu dokumentāciju visiem siltumtrases posmiem, kas paredzēti nomaiņai. Un visam ir stingri jāatbilst Būvvaldes prasībām. Visiem projektiem jābūt gataviem jau martā. Pavisam nomaiņai paredzēti vairāki desmiti siltumtrases posmu.

Viens no svarīgākajiem projektiem būs veltīts koģenerācijai. Jau izsludināts pretendentu konkurss projektu izpildei. Pēc šo firmu datu izpētes dalībai nobeiguma konkursā virzīs tās firmas, kas atbilst visām prasībām. Pretendentu skaits jau tuvojas diviem desmitiem. Taču darbu specifika un sarežģītība nepieļauj nekādu nejaušību.

Tālāk jārunā par TEC. Jau parakstīts līgums par divu jaudīgu jaunāko modeļu sūkņu iegādi tīkliem, un jau šajā mēnesī gaidāma to piegāde. Tie sūknēs siltumnesēju cauri visām trasēm, kas nāk no centrāles. Martā paredzēts šos agregātus iedarbināt, jo pašlaik izmantotie sūkņi ir visnotaļ nolietojušies. Starp citu, jaunie sūkņi patērēs mazāk elektroenerģijas, un tas nav mazsvarīgi, ņemot vērā elektrības padārdzināšanos un to, ka tagadējie agregāti patērē pusi no visas termoelektrocentrālei nepieciešamās elektroenerģijas. Izsludinātas arī aptaujas ūdens ķīmiskās attīrīšanas iekārtu piegādei. Vasarā tām jau būtu jāsāk funkcionēt.

Vienlaikus tiek noteikts darbu apjoms konkursa izsludināšanai TEC galveno katlu remontam. Arī tas ir ļoti svarīgs uzdevums. Tur turpinās pilnveidot ražošanas procesu vadības sistēmas automatizāciju. Cilvēks nespēj uz visu reaģēt tik ātri kā elektronika, piemēram, izlīdzināt diennakts vidējo lietderības koeficientu, kas mainās no rītiem vai vakaros sakarā ar lielāku sadzīves vajadzībām izmantojamā ūdens patēriņu. Tas ļaus uzlabot kurināmā izmantošanu un paaugstināt visa darba efektivitāti. Bez katliem termoelektrocentrālē rūpes sagādā visiem pazīstamais skurstenis, kuru arī šogad paredzēts rekonstruēt. Kādam no piedāvātajiem variantiem tiks dota priekšroka, vēl nav zināms, taču jebkurā gadījumā dūmenim jākļūst īsākam.

Rit gatavošanās arī konkursam par cauruļvadu piegādi remontdarbiem siltumtrasēs. To izsludinās jau tuvākajās dienās. Runa ir par caurulēm vairāk nekā trīs kilometru kopgarumā, protams, to dubultojot. Pretendentu šeit būs daudz, taču uzņēmums izvēlēsies tos dīlerus, kas tiesīgi pārstāvēt lielas ražošanas kompānijas.

Kirils Bobrovs,
“Kurzemes Vārds”

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz