Sestdiena, 20. aprīlis Mirta, Ziedīte
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

“Saulīte” būs spoža un silta

“Saulīte” būs spoža un silta
12.08.2009 07:06

Atslēgvārdi

Pilnā sparā rit bērnudārza “Saulīte” abu veco korpusu rekonstrukcija un siltināšana, ir uzsākti arī jaunās piebūves celtniecības darbi.

Bērnudārzā “Saulīte” paredzēts ne tikai uzbūvēt jaunu divstāvu korpusu, bet arī ierīkot pārejas galeriju, modernizēt vecos korpusus, iegādāties jaunas mēbeles utt. Labiekārtos arī apkārtni, izveidojot jaunus rotaļu, sporta laukumus, zālienus un celiņus.

Būvdarbu ģenerāluzņēmēja ir SIA “Liepājas celtniecības sabiedrība “Būvnieks””, kas tika atzīta par uzvarētāju atklātā konkursā, kurā piedalījās 10 pretendentu. Uzņēmuma vadītājs Leons Runiķis pastāstīja, ka rekonstrukcijas gaitā abus vecos bērnudārza korpusus kapitāli izremontēs un, uzceļot jauno piebūvi, izveidosies vienots ansamblis, ko fasādēs vienos triju krāsu kombinācijas. Arī vecais galvenās fasādes dekors tikšot atstāts kā vēsturiska piemiņa. “Sienu, kurā izvietots dekors, siltināsim no iekšpuses. Pēc tam dekoru rekonstruēs, atsvaidzinās tā krāsojumu,” ar darāmo iepazīstināja L. Runiķis.

Bet pats galvenais – vecajās ēkās pamatīgi sakārtos apkures sistēmu, tas ievērojami palielinās māju energoefektivitāti, norādīja būvuzņēmējs. “Apkures sistēma bija ļoti veca, nolietota, caurules aizsērējušas. To visu nomainām pret jaunām iekārtām, siltinām sienas, jumtu. Arī grīdas segums tiks atjaunināts. Tā ka vecajās ēkas viss būs svaigs, un ietaupīsies arī apkures izdevumi.”

Bērnudārza veco ēku renovāciju celtnieki sola pabeigt līdz 1. oktobrim, savukārt jauno piebūvi – līdz Ziemassvētkiem.

Līdz šim bērnudārzu “Saulīte” varēja apmeklēt 240 bērnu. Jaunā piebūve radīs vietas vēl 128 mazuļiem un papildu 29 jaunas darba vietas. Līdz ar to “Saulīte” kļūs par lielāko bērnudārzu ne tikai Liepājā, bet arī visā Latvijā.

Projekta kopējās izmaksas paredzētas 1,6 miljonu latu apmērā. 73 procentus no tām veido Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzfinansējums – 1 194 767 lati. Liepājas pašvaldība nodrošina 27 procentus līdzfinansējuma jeb 450 903 latus. Valsts budžeta dotācija ir 84 336 lati.

Sarmīte Pelcmane,
“Kurzemes Vārds”

 

Abi vecie bērnudārza korpusi tiks rekonstruēti, un, uzceļot jauno piebūvi, izveidosies vienots ansamblis, ko fasādēs vienos triju krāsu kombinācijas.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz