Piektdiena, 19. aprīlis Vēsma, Fanija
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Precizē karoga noņemšanas iemeslu

Precizē karoga noņemšanas iemeslu
08.12.2009 07:10

Atslēgvārdi

Ekonomiskais ietaupījums nav galvenais iemesls, kāpēc uz Liepājas domes ēkas jumta vairs neatrodas valsts karogs. Galvenais pamatojums šādai rīcībai ir “Latvijas valsts karoga likums”, akcentus precizē Liepājas domes Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļas vadītāja Zane Ģirne.

Viņa skaidro, ka Latvijas Republikas Saeima šā gada 29. oktobrī pieņēmusi jaunu likumu – “Latvijas valsts karoga likumu”. Tas stājās spēkā 18. novembrī. Likums nosaka, ka valsts karogam ir jāatrodas pie pilsētu un novada domju ēku fasādes, nevis uz jumta. Atbilstoši šim likumam pašvaldība arī rīkojusies.

Iepriekš Z. Ģirne norādīja, ka līdz šim pašvaldība rūpējusies par diviem karogiem. Uz jautājumu, kādas ir karogu uzturēšanas izmaksas, Z. Ģirne atkārtoti norādīja, ka karoga atrašanās pie nama fasādes vai uz jumta netiek vērtēta no ekonomiskā viedokļa. Tam ir tikai juridiskais pamatojums, proti, tas, kas norādīts “Latvijas valsts karoga likumā”.

Jau rakstīts, ka vairāki liepājnieki bija neizpratnē, kur no pašvaldības ēka jumta palicis karogs. Pēc informācijas publicēšanas, ka tādējādi izpildītas likuma prasības, kam ir arī taupības efekts, lasītāji interneta portālā www.liepajniekiem.lv reaģēja ļoti emocionāli, un dominēja viedoklis, ka karogam kā nācijas simbolam uz jumta tomēr vajadzētu atrasties, lai arī likums to neprasa. Jo likums to arī neaizliedz.

“Kurzemes Vārds”

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz