Otrdiena, 23. aprīlis Jurģis, Juris, Georgs
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Negrasās atvērt Brīvības ielu izbraukšanai no Liepājas

Negrasās atvērt Brīvības ielu izbraukšanai no Liepājas
21.09.2010 07:09

Lai gan 20. septembris klāt, Brīvības iela izbraukšanai no Liepājas atvērta netiks, pretēji informācijai, kuru pašvaldības pārstāvji deva pirms piecām nedēļām. Iela arī netiks atvērta  tuvākajā laikā. Liepājniekiem jāturpina izbraukt no pilsētas pa apvedceļu no 14. novembra bulvāra.

“Ielu nevarēs atvērt, jo apakšzemes komunikāciju likšanas darbi ir aizkavējušies,” teica būvdarbu veicējas SIA “Šlokenbeka” direktors Māris Paiders. Viņš neslēpa, ka cer – līdzko “Aizputes ceļinieks” būs nodevis ekspluatācijā jauno ostas pievedceļu jeb Pulvera ielu, tā “problēmas vairs nebūs pašā saknē”, iebraukšanai un izbraukšanai no pilsētas varēs lietot to. Pulvera ielai jābūt gatavai oktobra beigās, Liepājas domes izpilddirektors Edgars Rāts sacīja, ka tas “ir diezgan droši”.

Savukārt šoferi sūdzas par brauktuves kvalitāti Brīvības ielas posmā, kurš satiksmei pašlaik ir atvērts un kur arī notiek rekonstrukcija – tas ir, posmā no veikala “K-Rauta” līdz 14. novembra bulvārim ceļš ir ļoti izdangāts. Par bedrēm pārliecinājās arī “Kurzemes Vārds”. “Tas, ka iela ir grūti izbraucama, ir lietavu dēļ. Mēs bedres nepārtraukti labojam, bet, kā nāk lietus, tā ceļu atkal izskalo. Šodien atkal labojam,” teica “Šlokenbekas” pārstāvis – Brīvības ielas būvdarbu vadītājs Mārcis Gulbis vakar pusdienlaikā, kad vēl pēcpusdienas lietavas nebija sākušās. Viņš gan domājot, ka ar atļauto ātrumu 30 kilometri stundā ielu izbraukt ir iespējams. 

M. Paiders – jau atkārtoti – atzina, ka nevienam nav bijis skaidrs, kāda ir bijusi Brīvības ielas apakšzeme, kādas komunikācijas ir zem ielas un kādi – ģeoloģiskie apstākļi, un ka šis ir “kārtējais piemērs, kā notiek projektēšana”. Tobrīd, kad paredzēts, ka ielu izbraukšanai aizvērs tikai uz piecām nedēļām, vēl neesot bijis zināms, ka arī gāzesvads būs jāiegulda jauns vairāku kilometru garumā, “un tas ir ļoti sarežģīti”.

Brīvības iela tiek rekonstruēta 3,89 kilometru garumā par 5,1 miljonu latu, no tā 3,84 miljoni latu ir no Eiropas Reģionālās attīstības fonda un valsts, pārējais – no pašvaldības. Pati būve ir jāpabeidz līdz 2011. gada oktobrim. 

Nora Driķe
“Kurzemes Vārds”

Vakar priekšpusdienā SIA “Šlokenbeka” strādnieki bēra ciet Brīvības ielas brauktuves dangas.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz