Piektdiena, 19. aprīlis Vēsma, Fanija
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Burinieks cīnās ar ledu

Burinieks cīnās ar ledu
30.11.2010 07:06

Atslēgvārdi

Aizvakar Liepājas ostā kārtējo reizi iepeldēja trīsmastu burinieks “Zawisza Czarny” no Gdiņas (Polija). Šoreiz ar to mūsu pilsētā bija ieradušies 25 jaunieši, kas pārstāv skautu un gaidu organizāciju un interesējas par jūrniecības lietām.

Burinieka kapteinis Macejs Sadkievičs pastāstīja, ka straujā temperatūras pazemināšanās un aukstais vējš kuģošanai jūrā nav nekāds šķērslis, bet tieši otrādi, viņaprāt, padara to vēl saistošāku. “Tādējādi meitenes un zēni pārliecinās, ka dzīve nav nekāds rožains sapnis, bet ir daudz skarbāka un liek norūdīt raksturu, lai pārvarētu grūtības,” viņš teica sarunā ar Liepājas Jahtu centra darbinieku Nauri Upenieku, kurš vienlaikus veica arī gida pienākumus un savus vēlīnos ciemiņus iepazīstināja ar Karostas ievērojamajām vietām.

Vakarrīt, kad poļu burātāji, kas bija labi atpūtušies, posās atceļā uz mājām, viņu burinieks pie piestātnes izrādījās iesalis diezgan biezā ledū. Lai veiksmīgi atbrīvotos no skavām, kapteinis lika jauniešiem iedarbināt ne tikai dzinēju, bet arī pacelt mastā priekšējo buru. Kad šis uzdevums bija paveikts, brāzmainais vējš nekavējās ieklupt audeklā un tādējādi palīdzēja burinieka motoram tikt galā ar ledus žņaugiem. Pirms atstāt ostu, kuģa “Zawisza Czarny” komanda atvadījās no mūsu pilsētas ar trim lielgabala zalvēm.

“Šis burinieks jau vairāku gadu gaitā pavasarī pie mums ierodas pirmais, bet gada nogalē ir pēdējais, kas atstāj Jahtu centru,” sacīja N. Upenieks.

Pēteris Jaunzems
“Kurzemes Vārds”

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz