Sestdiena, 20. aprīlis Mirta, Ziedīte
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

“Ābolsvētki” Diakonijas centrā – apliecinājums devībai

“Ābolsvētki” Diakonijas centrā – apliecinājums devībai
03.10.2011 07:07

Sestdien Diakonijas centrā valdīja apcerīgi jautra rosība. Skanēja dvēseliskas dziesmas, kuras dziedāja etnogrāfiskā ansambļa “Dālijas” un bērnu ansambļa “Domiņas” dalībnieki, muzicēja pūtēji un pie galdiem, kas bija pilni ar rudens veltēm, rosījās pircēji un pārdevēji.

Tas bija biedrības “Liepājas Diakonijas centrs” sadarbībā ar mūsu pilsētas apkārtnes zemniekiem, rokdarbniekiem, amatniekiem rīkotais labdarības pasākums “Ābolsvētki”. Tas notika jau trešo reizi.

“Sajūta ir fantastiska,” teica Liepājas ev. luteriskās Krusta baznīcas draudzes mācītājs Mārtiņš Urdze. Viņš pauda pateicību visiem rudens ražas ziedotājiem, kuri atvēlējuši labdarībai ābolus, bumbierus, ķirbjus un kabačus, burkānus, bietes un pupiņas, kā arī jau savārītus un iekonservētus gardumus. Tirdziņā varēja iegādāties arī čaklo rokdarbnieku darinājumus.

“Zinu, ka zemniekiem pašiem neklājas viegli, tāpēc šis dāsnums ir vēl jo svētīgāks,” teica mācītājs. “Mums šie svētki ļoti patīk, mēs tos gaidījām ar nepacietību,” cits caur citu pastāstīja Krusta draudzes jaunieši Annija Barona, Linda Ķuņķe, Ieva Dzērve un Atis Krieviņš. Viņiem patīk darboties draudzē, kur var sanākt kopā parunāties, spēlēt spēles un lasīt Bībeli. Bet svētkos ir visādas izklaides. Atim visinteresantākā šķiet izsole, bet Lindai un pārējām meitenēm – izloze, jo nekad nevar zināt, ko laimēs, un tas ir pārsteigums, ko ziedotāji būs sagatavojuši.

Atis zināja, ka “Ābolsvētkos” savāktie līdzekļi tiks izlietoti Diakonijas atbalsta grupām, kurās darbojas cilvēki ar īpašām vajadzībām. Jo varēs iegādāties materiālus rokdarbu nodarbībām. Savukārt Mārtiņš Urdze vērsa uzmanību uz to, ka pašlaik atbalsta grupas darbojas ne tikai Liepājā, bet arī Rucavā, Nīcā, Durbē un Vērgalē, Saraiķos un Ziemupē, tāpēc nauda vajadzīga ne tikai materiāliem, bet arī degvielai.

“Mūsu “Ābolsvētki” ir tāds process, kur devējam viss atdodas,” sacīja mācītājs.

Daina Meistere,
“Kurzemes Vārds”

Egona Zīverta foto

Arvīds Mielavs iegādājās garšīgus, sulīgus bumbierus, arī pupiņas viņš nopirka. Iztirgot savestos rudens labumus palīdzēja svētdienas skolas skolotāja Maruta Zvirbule.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz