Trešdiena, 8. maijs Staņislava, Staņislavs, Stefānija
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

“Liepājas autobusu parks” no šodienas pasažierus vedīs arī uz Rīgas lidostu

“Liepājas autobusu parks” no šodienas pasažierus vedīs arī uz Rīgas lidostu
01.11.2011 10:41

No šodienas uzņēmums “Liepājas autobusu parks” (LAP) sadarbībā ar uzņēmumu “Baltic taxi” nodrošinās iespēju no Liepājas braucošiem pasažieriem nokļūt Rīgas lidostā, neiebraucot galvaspilsētas centrā. Tāda pati iespēja būs arī atceļā no lidostas uz Liepāju, informē LAP valdes priekšsēdētājs Gundars Kristapsons.

Viņš neslēpj, ka, ieviešot šādu pakalpojumu, uzņēmums cenšas piesaistīt tos pasažierus, kuri līdz šim uz lidostu devās ar tā dēvētajiem “mikriņiem”, kurus Kristapsons iepriekš vainoja negodīgā konkurencē.

Kā pastāstīja LAP vadītājs, pasažierus, kuriem no Liepājas jānokļūst lidostā, pie Rīgas, Ulmaņa gatvē, gaidīs “Baltic taxi” taksometrs, kas viņus nogādās līdz galamērķim. Lai šo pakalpojumu apmaksātu, pasažierim pie autobusa vadītāja iepriekš jānopērk kupons, kas maksā 1 latu. Savukārt, ja pasažieris, nebraucot uz Rīgas autoostu, vēlēsies nokļūt Liepājā, viņam jāvēršas taksometru firmas birojā lidostā, kura darbinieki parūpēsies par taksometru uz pieturu Ulmaņa gatvē, kur pasažieri gaidīs attiecīgā reisa LAP autobuss.

LAP šāda pakalpojuma ieviešanu plānojis jau ilgāku laiku. Ar “Baltic taxi” uzņēmums noslēdzis sadarbības līgumu, kas, kā sacīja Kristapsons, ir abām pusēm izdevīgs. Viņš arī norāda, ka jaunais pakalpojums būs izdevīgs arī pasažieriem. Kristapsons īpaši akcentē drošību, kas, pārvietojoties ar lielajiem autobusiem, ir lielāka nekā ar “mikriņiem”, un faktu, ka uzņēmums strādā godīgi, maksājot visus likumā paredzētos nodokļus.

Nedēļas nogalē LAP plānojis Liepājā izplatīt bukletus, kuros būs detalizēti pastāstīts par uzņēmuma jauno pakalpojumu.

Jau ziņots, ka vairāk nekā 10 nelegālie pasažieru pārvadātāji jeb tā sauktie “mikriņi”, kuri ik dienas veic pasažieru pārvadājumus maršrutā Liepāja-Rīga-Liepāja, legālajiem pasažieru pārvadātājiem gadā rada aptuveni miljons latu zaudējumus, “Rietumu Radio” iepriekš sacīja Kristapsons.

Viņš atzina, ka LAP vadība jau vairākus gadus ir centusies šai problēmai pievērst Satiksmes ministrijas amatpersonu un tā brīža satiksmes ministra uzmanību, taču reakcija, kā sacīja Kristapsons, “bija salīdzinoši pasīva”.

Kā informēja Kristapsons, pārvadātājiem, kas ik dienas veic pasažieru pārvadājumus maršrutā Liepāja-Rīga-Liepāja, ir licence, lai veiktu neregulārus pasažieru pārvadājumus, piemēram, pārvadāt ekskursantus.

“Maskējoties kā neregulārie pārvadātāji, viņi veic tādus pašus pārvadājumus kā mūsu uzņēmums, tikai nemaksā nodokļus, neievēro šoferu darba režīmu un drošības normas. Tā dēvētie “mikriņi” biļeti izsniedz tikai izņēmuma gadījumos, kad pasažieris ir ļoti uzstājīgs,” atzina Kristapsons, uzsverot, ka pēdējos gados šādu konkurentu skaits ir pieaudzis. Viņš gan nelegālos pārvadātājus nesauc par konkurentiem, uzsverot, ka “tāda konkurence ir stipri izkropļota” un konkurenti var būt tad, ja ir vienādi spēles noteikumi.

Kā informēja Kristapsons, līdz gada beigām maršruta Liepāja-Rīga-Liepāja autobusos visa ceļa garumā būs pieejams internets. Šobrīd tiekot apspriesti arī divi iespējamie autobusa pieturas atrašanās vietas varianti Liepājas centrā, lai pasažieriem nebūtu jāmēro salīdzinoši tālais ceļš līdz autoostai. Viens no variantiem paredz pieturu izveidot Kārļa Zāles laukumā, otrs – Siena tirgus laukumā.

LETA

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz