Piektdiena, 19. aprīlis Vēsma, Fanija
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Pludmali piemēros cilvēkiem ar kustību un redzes traucējumiem

Pludmali piemēros cilvēkiem ar kustību un redzes traucējumiem
04.01.2012 11:00

Atslēgvārdi

Aprīlī vai martā Liepājas pašvaldība sāks projektu “Mana sociālā atbildība”, kura laikā Liepājas glābšanas stacijā plānots izbūvēt piemērotas pārģērbšanās telpas cilvēkiem ar kustību traucējumiem, bet jūrā izvietot radiobojas.

Par to “Rietumu Radio” pastāstīja Liepājas domes priekšsēdētāja vietnieks Gunārs Ansiņš.

“Pēc projekta realizācijas cilvēki ar kustību vai redzes traucējumiem bez problēmām varēs sasniegt pludmali un droši peldēties jūrā,” par mērķi informēja Ansiņš.

Pašvaldība iegādāsies vairākus speciāli aprīkotus invalīdu ratiņus, kuros cilvēki ar kustību traucējumiem asistenta pavadībā varēs ērti nokļūt līdz ūdenim, kā arī jūrā uzstādīs radiobojas, kas palīdzēs orientēties peldētājiem ar redzes traucējumiem.

“Līgumu ar finanšu devēju plānojam parakstīt martā vai aprīlī, un tad maksimāli ātrā tempā šo projektu sāksim,” informēja amatpersona, norādot, ka projekta īstenošanas termiņi lielā mērā būs atkarīgi no tā, cik raiti noritēs iepirkumu konkurss par būvniecības darbu veikšanu.

Projekta kopējās izmaksas ir gandrīz 124 000 eiro (87 050 latu). Vairāk nekā 106 000 eiro (74 410 latu) no šīs summas ir Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējums. Projektu plānots īstenot divu gadu laikā.

Kā norāda Ansiņš, realizējot šo projektu, Liepāja varētu būt pirmā pilsēta Baltijas valstīs, kur ir šāds cilvēkiem ar īpašām vajadzībām piemērots pludmales aprīkojums. Pašvaldība prognozē, ka peldsezonas laikā jauno aprīkojumu ik dienu varētu izmantot vairāki desmiti liepājnieku. Šo pakalpojumu ar Liepājas Reģionālā tūrisma informācijas biroja starpniecību plānots reklamēt arī citviet Latvijā un ārzemēs.

Par radioboju un invalīdiem piemērotas infrastruktūras nepieciešamību Liepājas pludmalē jau pirms vairāk nekā gada izteicās Liepājas Neredzīgo biedrības valdes priekšsēdētājs Māris Ceirulis. Viņš izteica cerību, ka šāds aprīkojums pludmalē varētu parādīties jau 2011.gada vasarā.

Liepājas Neredzīgo biedrībā ir ap 500 biedru.

LETA

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz