Piektdiena, 26. aprīlis Rūsiņš, Sandris, Alīna
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

“Kurzemes Vārds” lūgs KNAB izvērtēt Oskara Špickopfa rīcību

“Kurzemes Vārds” lūgs KNAB izvērtēt Oskara Špickopfa rīcību
05.01.2012 08:21

Bijušais Liepājas pašvaldības ierēdnis Oskars Špickopfs pieprasījis atvainoties laikrakstu “Kurzemes Vārds” par publikāciju avīzē, savukārt laikraksts šodien vēsta, ka atvainoties negrasās, bet gan lūgs KNAB izvērtēt, vai viņa un, iespējams, citu pašvaldības amatpersonu rīcībā nav saskatāmi pārkāpumi saistībā ar jaunās transporta sistēmas ieviešanu pilsētā.

Špickofs norādījis, ka viņu aizskārusi publikācija laikraksta 30.decembra numura pielikuma rakstā “Pasažieriem vai… oligarham?”, kurā minēts, ka no pārmaiņām sabiedriskā transporta sistēmā galvenais ieguvējs ir LAP un ka “tas notika pēc dīvaina konkursa, pēc kura atbildīga pašvaldības amatpersona Oskars Špickopfs, kas bija klāt pie konkursa nolikuma radīšanas, iesēdās labi atalgotā krēslā šī oligarha uzņēmumā”. Viņš uzsvēris, ka nebija atbildīgs par konkursa nolikuma sagatavošanu un konkursa organizēšanu, rezultātu izvērtēšanu.

Savukārt “Kurzemes Vārds” šīs dienas publikācijā apkopojis informāciju, “no kuras izriet, ka tieši O. Špickopfa laikā radīti priekšnoteikumi LAP biznesa paplašināšanai, bet konkursa nolikums bija vairs tikai pēdējā tehniskā detaļa, lai īstenotu O. Špickopfa iepriekš uzzīmēto, pārraudzīto un LAP izdevīgo pilsētas sabiedriskā transporta sistēmas vīziju.”

“Kurzemes Vārds” raksta, ka informāciju par un ap sabiedriskā transporta sistēmas maiņu Liepājā apkopos un iesniegs Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam ar lūgumu izvērtēt, vai O. Špickopfa un, iespējams, citu Liepājas pašvaldības amatpersonu rīcība saistībā ar šīm peripetijām atbilst labas valsts un pašvaldību iestāžu pārvaldības principiem un, vai maskējoties aiz rūpēm par pasažieru pārvadājumu kvalitāti Liepājā, viņu aktivitātēs nav saskatāmi interešu konflikti, koruptīvas saiknes vai citas Krimināllikumā paredzētas un sodāmas darbības.

Sabiedrības par atklātību “Delna” direktors Kristaps Petermanis laikrakstam norādījis, ka šajā gadījumā nepārprotami saskatāms labas pārvaldības principa pārkāpums, par kura novēršanu bija jāparūpējas pašvaldībai. “Jūs pieminējāt klasiskas problēmas, kādas pastāv valsts un pašvaldību pārvaldē. Katrā ziņā es noteikti iesaku medijam rakstīt iesniegumu par konstatētajiem faktiem Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam, lai tas tos izvērtē,” avīzei rekomendē K. Petermanis.

Foto no www.aslap.lv

Plašāk lasiet laikraksta “Kurzemes Vārds” 5. janvāra numurā.

#kvards-20120105-09#

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz