Otrdiena, 23. aprīlis Jurģis, Juris, Georgs
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Plāno izveidot divus jaunus dienas aprūpes centrus

Plāno izveidot divus jaunus dienas aprūpes centrus
28.02.2012 14:28

1.martā Liepājas Diakonijas centrs sadarbībā ar Liepājas Domes sociālo dienestu uzsāks jauna ES projekta īstenošanu “Sociālās rehabilitācijas programmu izstrāde un ieviešana Liepājas Diakonijas centrā”, informē domes sabiedrisko attiecību speciāliste Gunta Jākobsone.

Projekts paredz izveidot pilsētā divus dienas aprūpes centrus personām ar funkcionāliem traucējumiem, pensijas un pirmspensijas vecuma personām, lai veicinātu viņu integrāciju
sabiedrībā un iekļaušanos darba tirgū.

Projekta mērķis ir izstrādāt un ieviest sociālās rehabilitācijas programmas personām ar funkcionāliem traucējumiem, pensijas un pirmspensijas vecuma personām, lai pilnveidotu šo personu sociālās funkcionēšanas spējas, nodrošinātu lietderīgu brīvā laika pavadīšanu, veicinātu integrāciju sabiedrībā un iekļaušanos darba tirgū.

Projekta gaitā tiks izstrādātas 10 sociālās rehabilitācijas programmas. Programmu ieviešana veicinās apgūt dažādu amatu prasmes, datorzinību un individuālās komercdarbības pamatus, kā arī piedalīties motivācijas programmā un psihologa vadītās nodarbībās. Mērķgrupas dalībniekiem būs pieejamas ārstnieciskās vingrošanas nodarbības un masiera pakalpojumi.

Projektā paredzēts iesaistīt 76 personas, kuras ieteiks Sociālais dienests, t.sk., 16 personas ratiņkrēslos, 20 personas ar dažāda veida funkcionāliem traucējumiem, 40 pensijas un pirmspensijas vecuma personas.

Projekta īstenošana plānota no 2012. gada 1. janvāra līdz 2013. gada 30. jūnijam.

Projekta kopējās izmaksas ir Ls 96 343.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz