Piektdiena, 26. aprīlis Rūsiņš, Sandris, Alīna
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

300 latu dēļ jaunu sievieti ar bērnu izliek uz ielas

300 latu dēļ jaunu sievieti ar bērnu izliek uz ielas
16.03.2012 15:00

Apsaimniekošanas firma “Apse L” ar tiesneses Maijas Jansones palīdzību guvusi spožu uzvaru prāvā pret 22 gadus veco liepājnieci Alisu Artamoškinu. Viņiem ir izdevies 300 latu parāda dēļ izlikt šo sievieti uz ielas ar mazu bērnu uz rokām, bez citas dzīvojamās platības ierādīšanas.

Alise tikai pērn sākusi dzīvot Strazdu ielas 12. nama 3. dzīvoklī. Iepriekš pašvaldībai piederošais dzīvoklis bijis izīrēts viņas vecmāmiņai, kas pērnvasar mirusi. Taču līdz ar dzīvokli viņa atstājusi vairāku simtu latu lielu parādu, ko apsaimniekotājs tagad centies piedzīt no Alises, jo arī viņa iepriekš tur bijusi deklarēta.

Vēl samērā nesen viņa bijusi kopā ar bērna tēvu, taču viņš nomiris ar asinsvēzi. Bet pati Alisa strādā nepilnu slodzi šūšanas uzņēmumā, mēnesī nopelnot vien 90 latu.

Redzot, ka ar iebiedēšanu vien neko nepanāks, apsaimniekotājs iesūdzējis A. Artamoškinu tiesā.

“Es tiesnesei vēlējos iesniegt izziņu par mazturīgā statusu, bet viņa pateica, ka nekas neesot vajadzīgs, izteica šaubas par to, ka esmu spējīga šo parādu samaksāt,” stāsta Alisa.

Tā nu iznācis, ka tiesnese M. Jansone, kuras garadarbos bez spriedumiem ir arī īsta dzeja un kura savulaik puskailos fotoattēlos saskatīja nežēlīgu goda un cieņas aizskaršanu, nespēja saskatīt netaisnību pret neaizsargātu jaunu sievieti un viņas mazuli un 300 latu dēļ izlika viņus uz ielas.

Kāda izpalīdzīga sieviete gan tagad ir iedevusi naudu, lai Alisa varētu nomaksāt parādu, kā arī algot advokātu, lai saglabātu dzīvokli, ko viņai vēlas atņemt. 

“Neviens viņu no dzīvokļa izlikt negrasās. Tiesas spriedums vēl nenozīmē, ka tas tiks izpildīts,” savukārt apgalvoja uzņēmuma “Apse L” valdes locekle Lelda Zīverte. Viņa noliedz, ka kādam būtu īpaša interese par Alises dzīvokļa īres tiesībām. Bet prasība tiesā bijis pēdējais solis, lai piespiestu viņu meklēt risinājumu ieilgušajai parāda problēmai. Un šis radikālais solis tomēr piespiedis īrnieci to izdarīt, jo parāds tiešām samaksāts.

Viktora Ulberta foto

Alisa Artamoškina ar dēliņu Germanu, kurus pēc apsaimniekotāja iniciatīvas tiesu vara nolēma atstāt bez pajumtes.

Plašāk lasiet laikrakstā “Kurzemes Vārds” 16. marta numurā.
 #kvards-20120316-09#

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz