Ceturtdiena, 25. aprīlis Līksma, Bārbala
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Autobusu parka vadītāji ņirgājas par šoferi

Autobusu parka vadītāji ņirgājas par šoferi
29.03.2012 15:03

Atslēgvārdi

Vēlreiz apstiprinājusies informācija, ka akciju sabiedrībā “Liepājas Autobusu parks” pastāv dīvaina sodīšanas sistēma, lai ietaupītu naudu uz šoferu rēķina. Tāpat tie cilvēki, kuri uzdrīkstas iestāties par savām tiesībām un iebilst administrācijas rīkojumiem, tiek represēti ar slīpētām sodīšanas metodēm.

Šoreiz ar LAP administrāciju saķēries ilggadējais uzņēmuma darbinieks Oskars Brūveris – šoferis ar faktiski 30 gadu pieredzi. Strīdā iesaistīta arī Valsts darba inspekcija.

Konflikts ar administrāciju sācies pēc tam, kad viņa vadītajā autobusā, kas braucis no Rīgas, iekāpuši kontrolieri. Viņi secinājuši, ka autobusā ir pasažieris, kuram biļete derīga tikai līdz Kalnciemam, taču autobuss jau bijis tuvu Liepājai. Pasažieris apgalvojis, ka esot aizgulējies. Naudassodu maksāt atteicies. Tomēr kontrolieri uzrakstījuši Autobusu parka vadītājiem ziņojumu, ka šoferis, lūk, nav pamodinājis pasažieri un izlaidis viņu Kalnciemā.

Lai gan bijuši pat objektīvi apstākļi, proti, Kalnciemā kāpuši ārā četri cilvēki, tādēļ uzskaite par vienu šoferim vienkārši nojukusi. Taču disciplinārsoda komisijas lēmums bijis bargs – sodīt šoferi ar 30 procentu piemaksas noņemšanu. Tas ir, apmēram 30 latu.

“Patiesībā tā ir nopietna problēma, kuru man izklāstīt līdz galam neviens neļāva. Uzskatu, ka līdz galam nenostrādāja kontroles dienests,” norāda O. Brūveris. Tāpat viņu šajā jezgā aizskāris fakts, ka patiesībā šofera darba pienākumos neietilpst pasažieru plūsmas kontrole. Lai gan šoferi to dara, jo neviens nav ieinteresēts autobusos pārvadāt zaķus.

“Kolonnas priekšnieks mani paaicināja un informēja, ka saņemts rīkojums pārcelt mani uz pilsētas brigādi. Pamatojums – lai atvieglotu man darbu, ja jau man starppilsētu līnijās esot par grūtu un netiekot galā,”  stāsta O. Brūveris. Taču viss Autobusu parks zina, ka darbs ar tālsatiksmes autobusiem ir jānopelna vairāku gadu garumā, bet ar sēdināšanu pie pilsētas autobusiem šoferus parasti mēdz sodīt par kādu pārkāpumu.

Viktora Ulberta foto

Oskars Brūveris: “Apgalvojumus, ka administrācija cenšas man atvieglot darbu, uzskatu par ņirgāšanos.”

Plašāk lasiet laikrakstā “Kurzemes Vārds” 29. marta numurā.
 #kvards-20120329-11#

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz