Piektdiena, 26. aprīlis Rūsiņš, Sandris, Alīna
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Pieņem ekspluatācijā pirmo moduļa tipa savrupmāju

Pieņem ekspluatācijā pirmo moduļa tipa savrupmāju
13.09.2012 15:38

Atslēgvārdi

Ceturtdien, 13. septembrī, Būvinspekcijas komisija ekspluatācijā pieņēma būvobjektu Pīļu ielā 14 – moduļa tipa savrupmāju, informē Būvvaldes sabiedrisko attiecību speciālists Aigars Štāls. Tā ir vienstāvu koka karkasa ēka ar nesošo sienu siltumizolāciju un dekoratīvu koka dēļu apšuvumu labiekārtotā teritorijā.

Šī ir pirmā moduļa tipa savrupmāja, kas nodota ekspluatācijā Liepājā, pavēsta Būvinspekcijas vadītājs Ivars Čīma. Būvinspekcijas vadītājs un pārējie komisijas locekļi atzinīgi novērtēja gan arhitekta, gan savrupmājas būvētāju kvalitatīvo veikumu.

900 kvadrātmetru lielā gruntsgabalā gar ielas malu uzcelta kompakta, ar gaisa siltumsūkni un elektrību apsildāma, ekonomiska individuālā dzīvojamā māja uz betona pāļiem, ar plakanu bitumena jumtu un koka pakešu logiem.

Ēkā ar kopējo platību 70 kvadrātmetri ir halle, vannas istaba, dzīvojamā istaba kopā ar virtuvi un trīs guļamistabas. Trīs cilvēku ģimenei tā ir piemērotāka nekā divistabu vai trīsistabu dzīvoklis dauddzīvokļu mājā, apgalvo projekta pasūtītājs un mājas īpašnieks Uldis Rolavs.

Viņš pastāstīja, ka pirms lēmuma pieņemšanas par šāda tipa ēkas būvi savā zemesgabalā, rūpīgi iepazinies ar jau uzceltām līdzīgām ēkām citur  Latvijā, kā arī vairākkārt konsultējies ar šādu moduļu ražotāja SIA ”Līvas grupa” speciālistiem. U. Rolavs papildus esot izpētījis, kā šāda veida māja dabā ir pārdzīvojusi bargu Latvijas ziemu un tikai tad pieņēmis galīgo lēmumu.

”Ražotājs ir Latvijas uzņēmums, kura speciālisti zina vietējos klimatiskos apstākļus, mūsu koka būvniecības tradīcijas, ir uzkrājuši arī daudzu gadu pieredzi, risinot mūdienīgu, ekonomisku un arhitektoniski pievilcīgu privātmāju būvniecības jautājumus,” savās atziņās labprāt dalās U. Rolavs.

Pēc visu priekšdarbu veikšanas, tas ir, konsultācijām, projekta izstrādes un saskaņošanas, komunikāciju izbūves u.c. uzdevumiem, šīs mājas celtniecība šajā vasarā aizņēmusi tikai četras nedēļas, apgalvo U. Rolavs.

Aigara Štāla foto

Jaunbūve – moduļa tipa māja Pīļu ielā 14.

Dzīvojamā istaba ar virtuvi. Ieksškats savrupmājā Pīļu ielā 14.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz