Piektdiena, 19. aprīlis Vēsma, Fanija
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

“Liepājas enerģijas” siltumenerģijas tarifi novembrī saruks par 13%

“Liepājas enerģijas” siltumenerģijas tarifi novembrī saruks par 13%
03.10.2012 18:21

Atslēgvārdi

Siltumapgādes uzņēmuma “Liepājas enerģija” siltumenerģijas tarifi no 5.novembra samazināsies par 13%, pavēstīja Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) sabiedrisko attiecību pārstāve Daiga Reihmane.

Viņa informēja, ka regulators, apstiprinot “Liepājas enerģijas” koģenerācijas stacijā saražotās siltumenerģijas tarifus, kā arī siltumenerģijas apgādes pakalpojumu tarifus, noteica daudz lielāku samazinājumu, nekā sākotnēji bija plānojis komersants. SPRK padomes lēmums paredz, ka gala tarifs ar pašreizējo gāzes cenu samazināsies par 13%.

SPRK apstiprināja “Liepājas enerģijas” koģenerācijas stacijā Kaiju ielā 33 saražotās siltumenerģijas tarifus – tie noteikti bez pievienotās vērtības nodokļa ar dabasgāzes diferencētajiem tirdzniecības gala tarifiem atkarībā no dabasgāzes tirdzniecības cenas.

“Tarifu projekta izvērtēšanas gaitā regulators komersantam vairākkārt pieprasīja sniegt papildu informāciju, kā arī atbilstoši tai veikt precizējumus tarifu projektā,” sacīja Reihmane un piebilda, ka tādējādi salīdzinājumā ar komersanta sākotnēji iesniegto projektu regulators panācis, ka tarifs ar pašreizējo gāzes cenu 230 latu par tūkstoti kubikmetru (Ls/tūkst.m3) ir samazināts par 4,14 latiem par megavatstundu (Ls/MWh) jeb 14%.

Regulators apstiprināja arī “Liepājas enerģijas” siltumenerģijas apgādes gala tarifus, kas ietver siltumenerģijas ražošanas, pārvades un sadales, kā arī tirdzniecības tarifus. Siltumenerģijas ražošanas tarifi ietver arī koģenerācijas stacijā Kaiju ielā 33 saražotās enerģijas izmaksas.

Reihmane teica, ka arī siltumenerģijas apgādes pakalpojumu tarifu izskatīšanā regulators, vairākkārt pieprasot veikt precizējumus, panācis sākotnēji komersanta plānoto tarifu samazinājumu. “Salīdzinājumā ar pašreiz spēkā esošo tarifu noteikts būtisks pazeminājums,” viņa atzina un paskaidroja – ja sākotnēji komersants iesniegtajā projektā ar pašreizējo gāzes cenu 230 Ls/tūkst.m3 plānoja gala tarifa samazinājumu par 6,5%, tad regulatora apstiprinātais tarifs nosaka samazinājumu par 13%.

Ar pašreizējo gāzes cenu 230 Ls/tūkst.m3 apstiprinātais siltumenerģijas gala tarifs ar dabasgāzes akcīzes nodokļa komponenti ir 46,06 Ls/MWh, un tas ietver siltumenerģijas ražošanas tarifu 29,02 Ls/MWh, pārvades un sadales tarifu 15,46 Ls/MWh, kā arī tirdzniecības tarifu 0,97 Ls/MWh.

Regulatora apstiprinātie “Liepājas enerģijas” koģenerācijas stacijā saražotās siltumenerģijas tarifi, kā arī siltumenerģijas apgādes pakalpojumu tarifi stāsies spēkā 5.novembrī.

Kompānija “Liepājas enerģija” ir dibināta 2005.gadā, lai piedalītos maksātnespējīgā Liepājas siltumapgādes uzņēmuma “Liepājas siltums” izsolē. Saimniecisko darbību siltumapgādes jomā Liepājas domes, energoapgādes kompānijas “Latvenergo” un “Jaunās fabrikas” kopuzņēmums sāka 2005.gada 1.novembrī. 2011.gadā uzņēmums strādāja ar 12,6 miljonu latu apgrozījumu un guva 918,6 tūkstošu latu peļņu.

BNS

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz