Sestdiena, 27. aprīlis Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Kaķu dēļ naidojas cilvēki

Kaķu dēļ naidojas cilvēki
15.10.2012 15:00

Atslēgvārdi

Kaķu dēļ kaimiņi var kļūt par ienaidniekiem – tāda ir realitāte daudzdzīvokļu namos, pie kuriem jau kopš padomju laikiem pastāv problēmas ar klaiņojošiem kaķiem.

 

Daži uzskata, ka viņiem jāsniedz palīdzība, bet citi ir sašutuši par kaķu piebarošanu un to koloniju veidošanos, jo uzskata ka šiem dzīvniekiem savvaļā nav jābūt. Šī iemesla dēļ kaķu kari dažviet sit augstu emociju vilni. Jurija Osipova konfliktu ar kaimiņienēm jau var saukt par īstu karu, kas ievilcies vairāku gadu garumā. Kad J. Osipovs sāka dzīvot Ventspils ielas 55. nama pirmajā stāvā, viņš sakārtoja paaugstinājumu zem loga un iekārtoja krāšņu puķu dobi, ko pats nepārtraukti kopj. Bet problēmas parādījās, jo dažas kaimiņienes bija pieradušas puķu dobes vietā barot kaķus, metot pa logu tiem ēdienu. Un tā sākās konflikts, kas nav beidzies līdz pat šodienai. Pat otrādi – kļuvis vēl lielāks.

Pirms pusotra gada “Kurzemes Vārds” rakstīja, ka nama vairākas iedzīvotājas pauda sašutumu par J. Osipova rīcību, kurš vajājot gan kaķus, gan viņu saimnieces, kā arī trenkājot tos ar ūdens šalti un speciāli šim nolūkam iegādājies šļūteni, ko tur pie rokas lodžijā.

Savukārt J. Osipovs norādīja, ka nevienam kaķim, nedz privātam, nedz klaiņojošam, nav jābarojas viņa koptajā puķu dobē un jāpiegāna tā. J. Osipovs aicināja talkā “Kurzemes Vārdu”, lai vestu pie prāta savas kaimiņienes, kuras esot sākušas viņam ieriebt, postot puķu dobi.Jāteic, ka situācija šajā namā tomēr ir mainījusies uz labo pusi. Proti, kaķu urīna smaka ne pie durvīm, ne kāpņutelpā un gaiteņos nav manāma. J. Osipovs atzīst, ka zināmi uzlabojumi ir. Taču ārpus mājas kaķu mīlētājas turpinot uzvesties kā agrāk.

Ventspils ielas 55. nama vecākā, kura nevēlējās, lai min viņas vārdu, “Kurzemes Vārdam” sacīja, ka viņa jau esot nogurusi no kaķu kariem. Lai gan šos kaķu karus var dēvēt par samilzušiem un ieilgušiem, pati situācija gan nav unikāla. Jo gandrīz katrā daudzdzīvokļu mājā ir cilvēki, kuri cenšas rūpēties par pamestajām radībām, taču viņi rada diskomfortu pārējiem, kuriem nav pieņemama kaķu urīna smaka un netīrie ēdienu trauciņi mājas tuvumā. Šī iemesla dēļ vienas mājas iedzīvotāju starpā rodas nopietni konflikti.  

Viktora Ulberta foto


Jurijs Osipovs ir pārliecināts, ka kaimiņienes tīšuprāt kaitē puķu dobei, lai atriebtos viņam.

Plašāk lasiet laikraksta “Kurzemes Vārds” 15. oktobra numurā.


 #kvards-20121015-03#

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz