Sestdiena, 20. aprīlis Mirta, Ziedīte
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Liepājā notiek globālās izglītības konference

Liepājā notiek globālās izglītības konference
18.10.2012 16:12

Atslēgvārdi

18. oktobrī Liepājas A.Puškina 2. vidusskolā notika izglītības konference projekta “Globālā dimensija formālajā izglītībā” ietvaros, kurā piedalījās Liepājas skolu direktoru vietnieki audzināšanas darbā, klašu audzinātāji un skolēnu pārstāvji, kā arī viesi no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas, vēsta Izglītības pārvaldes sabiedrisko attiecību speciāliste Gunta Jākobsone.

Izglītības un zinātnes ministrs Roberts Ķīlis uzrunāja konferences dalībniekus īsā video uzrunā, aicinot mācību procesu veidot draudzīgāku, jēdzīgāku, lai rosinātu skolēnos lielāku zinātkāri.

Domes priekšsēdētāja vietnieks Gunārs Ansiņš, sveicot konferences dalībniekus, uzsvēra, ka pilsētai ir ļoti svarīgi gudri cilvēki un vēlme uzzināt ko jaunu par notiekošo pasaulē ir mūsu virsmērķis, jo katra diena nāk ar jauniem atklājumiem.Arī pilsētas vadībai nācies saskarties ar globālo izglītību, lai izpētītu labākos pasaules piemērus, kā pārvarēt krīzi un bezdarbu, piemēram, īstenojot energoefektivitātes projektus, veicot ielu rekonstrukciju utt. 

Pasākuma saimniece – A.Puškina 2. vidusskolas direktore Edīte Plamše, atklājot konferenci, novēlēja visiem būt cilvēkiem ar labām zināšanām un atvērtām sirdīm, jo visi dzīvojam vienā pasaulē un rūpējamies, lai šī izglītības gaismiņa nenodziest.     

Konferencē Inguna Irbīte un Dana Zelmene no Latvijas Izglītības attīstības centra uzstājās ar lekciju par globālās izglītības jēdzienu, mērķiem un principiem, uzsverot, ka tā palīdz izmantot iespējas, ko pasaule mums dod, saprast, kā mūs ietekmē notikumi pasaulē utt. Vieslektors no Igaunijas Mari- Katrin Kinks dalījās  pieredzē par globālo izglītību Igaunijas kontekstā. 

 Konferences dalībniekiem bija iespēja uzzināt arī par Latvijas pieredzi globālās izglītības jomā – projekta ”Skolas kā satelīti attīstības izglītībā” ietvaros, kurā kopā ar deviņām citām Latvijas skolām iesaistījusies arī Liepājas A.Puškina 2. vidusskolas komanda.
 Savā pieredzē dalījās A.Puškina 2. vidusskolas skolotāja Gaļina Skorobogatova, kā arī projekta sadarbības partneri no Viļakas pamatskolas un Viļakas Valsts ģimnāzijas, Daugavpils Vienības pamatskolas, Aknīstes vidusskolas, Rīgas Kultūru vidusskolas, Lizuma vidusskolas, Misas vidusskolas un Kuldīgas V.Plūdoņa ģimnāzijas.

Pēcpusdienā notika darbs trijās interešu grupās – skolu administrācija, skolotāji un skolēni.
Projekta mērķis ir pilnveidot izglītības speciālistu zināšanas un prasmes, aicinot izprast pasaules kopsakarības, izzinot cilvēku un notikumu savstarpējās saites, ietekmes un mijiedarbības gan lokālā, gan globālā kontekstā. 

Globālā izglītība, kā mācīšanas stils un domāšanas veids, aicina cilvēkus saskatīt sakarības starp vietējo, reģionālo un globālo mērogu un vērsties pret nevienlīdzību pasaulē.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz