Sestdiena, 27. aprīlis Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Pašvaldība rosina veikt revīziju namu apsaimniekotājā “Remaks”

Pašvaldība rosina veikt revīziju namu apsaimniekotājā “Remaks”
30.10.2012 19:52

Lai izvērtētu patieso finanšu situāciju un iedzīvotāju veikto maksājumu apmēru, namu apsaimniekotājā “Remaks” nekavējoties nepieciešams veikt revīziju, secināts sanāksmē, kas šodien, 30.oktobrī, norisinājās Liepājas domē, piedaloties domes vadībai un uzņēmuma “Remaks” pārstāvim A.Simonovam.

Kā informē domes Sabiedrisko attiecību un mārketinga daļas vadītāja Zane Ģirne, tad iedzīvotāji paši ir izveidojuši revīzijas komisiju, kurā piedalās arī divi pašvaldības norīkoti revidenti, lai objektīvi izvērtētu namu apsaimniekotāja finanšu situāciju, iedzīvotāju veiktos maksājumus un katras mājas parādsaistības, par ko šobrīd ir visneskaidrākā informācija.

Iedzīvotāji paši apgalvo, ka par pakalpojumiem norēķinājušies savlaicīgi, turpretī namu apsaimniekotājs nav veicis pārskaitījumu pakalpojumu sniedzējiem, līdz ar to uzkrājies vairāk nekā 117 000 latu parāds uzņēmumam “Liepājas enerģija”, kā arī citiem pakalpojumu sniedzējiem.

Lai nodrošinātu māju pieslēgšanu apkurei, uzņēmums “Liepājas enerģija” ir gatavs ar parādos nonākušajām mājām slēgt individuālas vienošanās, taču revīzijas komisijai nepieciešams sniegt informāciju par to, cik no kopējā parāda ir pašu iedzīvotāju nenomaksātie rēķini un kādu summu ir jādzēš pašam namu apsaimniekotājam.

Kā izskanēja sanāksmē, šāda revīzija būtu ne tikai iedzīvotāju un pašvaldības interesēs, bet arī paša nama apsaimniekotāja interesēs, lai atklātu reālos datus, tādējādi kliedējot šaubas un neuzticību. Slēgt jaunas vienošanās ar pakalpojumu sniedzējiem par parāda pakāpenisku dzēšanu ir iespējams, taču šādas vienošanās ir bijušas arī iepriekš un pēdējās no tām diemžēl nav pildītas. Līdz ar to pakalpojuma sniedzēji no “Remaks” grib redzēt kādas garantijas, ka var turpināt sniegt pakalpojumu un par to arī saņems maksājumus, nevis tikai padziļinās jau esošos parādus.

Ja namu apsaimniekotājs piekritīs sadarbībai, tad iedzīvotāju izveidotā revīzijas komisija darbu varētu uzsākt jau rītdien, 31.oktobrī.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz