Ceturtdiena, 25. aprīlis Līksma, Bārbala
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Nevar vienoties par ozola likteni

Nevar vienoties par ozola likteni
07.12.2012 11:00

Atslēgvārdi

Ozolam pie Dorupes ielas 34. nama zari stiepjas atsevišķu dzīvokļu logos. Nama apsaimniekotājs saņēmis iedzīvotāju vēstuli ar lūgumu koku nozāģēt. Taču visi iedzīvotāji ar tādu risinājumu noteikti nav mierā.

 

Pa dzīvokļiem staigā cilvēki, kurus koks nepavisam netraucē, un prasa parakstus, lai to nozāģētu, ir sašutusi mājas iedzīvotāja Ināra Zvirgzda. Viņa ir pārliecināta: ja arī zari kādam traucē, tad ir iespējams tos apzāģēt, bet pašu ozolu aiztikt nav nekādas vajadzības. Daudz vairāk par koku zariem I. Zvirgzdu uztrauc automašīnas, kas nama sētā stāv trīs rindās un piesārņo gaisu.

Nama sētā “Kurzemes Vārds” sastop vēl kādu iemītnieci, kura nogroza galvu – par ozola zāģēšanas plāniem nekā neesot dzirdējusi. Bet, ja tādi ir, tad tas nav prāta darbs, viņa saka. Tad jau drīzāk zāģēt vajagot turpat blakus augošos vītolus, kas aizēno logus, bet ozols gan jāatstāj, viņa ir pārliecināta.

Dorupes ielas 34. māju apsaimnieko SIA “Liepājas Namu apsaimniekotājs”. Šā nama pārzinis Nauris Putāns saka: saņemts iesniegums no iedzīvotājiem, ka zari traucē, aug logos, vasarā pa lapotajiem zariem dzīvokļos nāk lietusūdeņi. Situāciju lūgts izvērtēt Liepājas domes Apstādījumu uzraudzības komisijā, tā paziņojusi, ka koku nozāģēt drīkst, ja tam piekrīt dzīvokļu īpašnieku vairākums.

Tādēļ nama pārzinis izlicis visās kāpņu tes lapas, uz kurām iedzīvotāji ar par vai pret var paust savu attieksmi. Ja vairums būs pret, tad koku atstās mierā. Termiņš viedokļa izteikšanai ir līdz 10. decembrim. Taču I. Zvirgzda pārliecinājusies, ka tādas lapas kāpņu telpā nav. Tā vietā pa dzīvokļiem sākuši staigāt kaimiņi, vācot parakstus.

N. Putāns spriež, ka viņa izliktās lapas kāds noņēmis, taču norāda, ka savā starpā jāvienojas mājas iedzīvotājiem pašiem. Ja koku nolems nelikvidēt, tam varēs apzāģēt tikai traucējošos zarus, un to “Liepājas Namu apsaimniekotājs” varēšot darīt pats, bez atsevišķa Apstādījumu uzraudzības komisijas lēmuma. Līdz šim pārziņa pieredzē neesot bijis gadījumu, kad iedzīvotāji par šādām lietām nevarētu vienoties.

Dina Belta,
“Kurzemes Vārds” 


Ja arī zari kādam traucē, tad ir iespējams tos apzāģēt, bet pašu ozolu aiztikt nav nekādas vajadzības, ir pārliecināta nama iedzīvotāja Ināra Zvirgzda.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz