Trešdiena, 24. aprīlis Nameda, Visvaldis, Ritvaldis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Leģionāru atceres pasākums – bez incidentiem

Leģionāru atceres pasākums – bez incidentiem
16.03.2013 18:43

Atslēgvārdi

Leģionāru atceres pasākums, kas Centrālkapos pulcēja vairākus desmitus dalībnieku, aizvadīts mierīgi, novēroja portāls.

Kaut sākotnēji bija plānots, ka par godu šim pasākumam notiks gājiens no J.Čakstes laukuma uz Centrālkapiem, plāni tika mainīti. 16.marta leģionāru atceres pasākums sākās ar pulcēšanos pulksten 16.30 pie muzeja filiāles ”Liepājas okupāciju režīmos” K.Ukstiņa ielā, lai ar autobusu dalībnieki dotos uz Centrālkapiem.

Kā portālam paskaidroja viens no atceres pasākuma rīkotājiem Viktors Birze, sākotnējā pasākuma norises gaita tika koriģēta nevis tādēļ, ka Krievu kopiena aicināja pilsētas domi aizliegt leģionāru atceres pasākuma rīkošanu, jo tieši šodien tiek svinēta Masļeņica jeb Meteņi un starp atceres pasākuma dalībniekiem un Meteņu svinētājiem varētu izcelties domstarpības, bet gan tādēļ, ka liela daļa leģionāru atceres pasākuma dalībnieku ir gados vecāki cilvēki, kuriem aptuveni 2 kilometri no Čakstes laukuma līdz Centrālkapiem varētu būt grūti kājām noiet.

”Piekritu ierosinājumam par simbolisku gājienu, jo mērķis bija atzīmēt šo dienu oficiāli,” norādīja V.Birze. Tādēļ gājiens bija simbolisks – aptuveni 300 metri pa aleju pie Centrālkapiem līdz piemiņas vietai kapsētā.

Piemiņas pasākums pulcēja aptuveni 40 dalībniekus – gan vecāka gada gājuma cilvēkus, gan jauniešus.

Pasākums ilga aptuveni pusstundu, pēc kā tā dalībnieki ar autobusu devās atpakaļ uz muzeja filiāli, lai noskatītos Askolda Saulīša dokumentālo filmu ”Sarkanais un brūnais”.

Pasākums notika bez starpgadījumiem. Kaut policija nopietni bija gatavojusies kārtības nodrošināšanai atceres pasākuma laikā – Centrālkapu tuvumā atradās ievērojams skaits Valsts policijas un Pašvaldības policijas darbinieku. Kā portālam atzina Pašvaldības policijas priekšnieks Normunds Dīķis, nekārtības saistībā ar leģionāru atceres pasākumu Liepājā nav notikušas.

Pēc portāla rīcībā esošās informācijas tā tam arī bija jābūt. Kā iepriekš portālam atzina Jevgeņijs Osipovs, kurš pret leģionāru atceres pasākumu vērsās pirms vairākiem gadiem, šogad viņš nekādas aktivitātes neplānojot: ”Svinēšu Masļeņicu, pēc kā ar ģimeni šajā dienā došos makšķerēt. Nevēlos vairot to personu popularitāti, kuras šo pasākumu rīko, jo man ir informācija, ka pasākuma organizatori gatavojas kandidēt pašvaldību vēlēšanās. Negribu sarūpēt viņiem reklāmu.”

Tajā pašā laikā J.Osipovs atzina, ka attiecībā par nākamo gadu gan viņam esot kas padomā. ”Ielu sadursmes nerīkosim, taču es panākšu, ka šis pasākums 16.martā tiek aizliegts.”

Portāls jau informēja, ka pasākumu pilsētas domē pieteica trīs privātpersonas – Viktors Birze, Guntars Landmanis un Ernests Leimanis. Šādi gājieni Liepājā rīkoti no 2004.līdz 2006.gadam, un tagad pēc ilgāka pārtraukuma atkal nolemts rīkot gājienu saistībā ar to, ka šogad aprit 70 gadi kopš Otrā pasaules kara laikā tika izveidots Latviešu leģions, kas cīnījās pret okupācijas varu, skaidroja V.Birze. 



Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz