Piektdiena, 29. marts Agija, Aldonis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Sevastovas treneris: ASV atklātajā čempionātā pret Mugurusu viņa kortā izgāja ar pārliecību, ka var uzvarēt

Sevastovas treneris: ASV atklātajā čempionātā pret Mugurusu viņa kortā izgāja ar pārliecību, ka var uzvarēt
Foto: LETA
26.10.2016 08:55

LETA

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova šovasar notikušā ASV atklātā čempionāta mačā pret tā brīža pasaules ranga trešo raketi Garvinji Mugurusu laukumā izgāja ar pārliecību, ka var uzvarēt, un tas arī bija galvenais iemesls, kāpēc izdevās to paveikt, sarunā ar aģentūru LETA pastāstīja sportistes treneris Ronalds Šmits.

Sevastova 2013.gada maijā vien 23 gadu vecumā veselības problēmu dēļ pavēstīja par karjeras beigām, bet pērn janvāra beigās atsāka spēlēt. Pagājušajā gadā viņa pasaules rangā pakāpās līdz 110.pozīcijai, bet šogad sasniedza divu WTA turnīru finālus, kā arī iekļuva ASV atklātā čempionāta ceturtdaļfinālā, kas ļāvis iekļūt ranga labāko trīsdesmitniekā un kļūt par valsts pirmo raketi.

“Pirmoreiz satikāmies pirms 3,5 gadiem. Tenisa klubā Vīnē, kurā es strādāju, viņa meklēja darbu. Pēc karjeras beigšanas viņa iestājās universitātē, studējot biznesu, un vēlējās mācīt tenisu, lai nopelnītu naudu skolai,”

atklāja Šmits, kurš ir arī tenisistes dzīvesbiedrs. “Pēc veselības uzlabošanas Anastasija sāka domāt atsākt spēlēt, bet es nebiju iemesls lēmumam, viņa to izlēma pati, vēlējās izmēģināt. Pagājuši gandrīz divi gadi, šoreiz viņai iet labi.”

“Anastasija bija ļoti laba trenere, visiem viņa patika, viņai arī patika šis darbs, tomēr vairāk patīk spēlēt pašai,” pauda Šmits, kurš nesen bija ceturto reizi savā mūžā ieradies Latvijā. “Man šeit tiešām patīk, īpaši Liepājā, kad laiks ir siltāks, – tur ir skaista jūra, patīkami un draudzīgi cilvēki.”

Šmits nenoliedz, ka draudzenes būšana tik augstu pasaules rangā arī viņam ir pārsteigums. “Tagad mums jāstrādā smagāk, lai tiktu vēl augstāk. Nezinu, cik augstu viņa var kāpt, vienkārši jāstrādā, lai mēs kļūtu arvien labāki, un tad nākamajos pāris gados redzēsim. Tagad Anastasija ir vecāka, labāk pazīst savu ķermeni, viņa ir pārliecināta, zina, kas jādara, lai uzvarētu spēles.”

Augustā un septembra sākumā Sevastova guva astoņas uzvaras desmit spēlēs – vispirms pārvarēja trīs kvalifikācijas kārtas un pamatturnīra pirmo kārtu Ņūheivenas WTA “Premier” turnīrā, bet jau nedaudz vēlāk ļoti sekmīgi nostartēja arī ASV atklātajā čempionātā.

“”US Open” bija līdz šim labākais turnīrs viņas karjerā. Tās bija trakas divas nedēļas. Negaidījām, ka tiksim līdz ceturtdaļfinālam, guvām labu pieredzi, tomēr paralēli tas bija mentāli un fiziski smags posms,”

Šmits īpaši uzsvēra uzvaru pār Mugurusu centrālajā kortā, kurš nosaukts Artūra Eša vārdā. “Jā, šogad jau Austrālijas atklātajā čempionātā viņa centrālajā kortā tikās ar Anu Ivanoviču, tomēr šoreiz viņa pirms tam vasarā bija uzvarējusi daudzas spēles, tāpēc laukumā nevis vienkārši izgāja spēlēt, bet ar pārliecību, ka var uzvarēt. Tas ir pats svarīgākais, jo uzvaras dod pārliecību.”

“Turnīrs Ņūheivenā bija laba sagatavošanās. Pēc tam “US Open” pirmajā kārtā Anastasija ļoti labi nospēlēja pret Annu Karolīnu Šmiedlovu no Slovākijas, un pirms dueļa ar Mugurusu teicām – parādi savu labāko tenisu – un redzēsim, kas notiks,” teica austrietis. “Viņa nospēlēja tiešām labi, un pēc tam jau domājām par kaut ko vairāk. Ceturtdaļfinālā gan Karolīna Vozņacki bija labāka spēlētāja. Jā, Anastasija mača sākumā guva potītes traumu, tomēr viņa bija spējīga spēlēt – sāpes lielākas bija dienu pēc mača. Tajā dienā Vozņacki vienkārši bija labāka. Mums tas jāpieņem un jāstrādā tālāk. “Grand Slam” ceturtdaļfinālā nedrīksti nerādīt labāko sniegumu.”

Pēc ASV atklātā čempionāta Sevastova vēl piedalījās piecos turnīros, tomēr uzvarēja vien pirmajā mačā, bet turpinājumā cieta piecas neveiksmes pēc kārtas, sezonu noslēdzot uz negatīvākas nots.

“Pēc “US Open” bija viena brīva nedēļa, ko pavadījām Austrijā. Devāmies uz Āzijas tūri, bet tās sākumā viņa saslima. Katerinu Bondarenko izdevās uzvarēt, neskatoties uz nelielu slimību, tomēr, ja neesi pilnībā gatavs, nevari spēlēt šajā līmenī,” pauda Šmits. “Pēc pirmā Āzijas turnīra viss kļuva sliktāk, bija arī problēmas ar plecu un pazuda pārliecība. Ja nespēlē labākajā līmenī, citas meitenes to izmanto. Pēdējā turnīrā Maskavā bija 5-6 mačbumbas, viņa atkal spēlēja labu tenisu, un normālā gadījumā vajadzētu šo spēli uzvarēt. Būtu tas izdevies, iespējams, turnīrā būtu bijis labs rezultāts.”

Pēdējo 12 mēnešu laikā Sevastova piedalījusies 29 turnīros, un viņa pasaules rangā ir visaugstāk no sportistēm, kas startējušas tik daudz.

“Mums bija gara sezona. Sākumā pasaules rangā Anastasija bija ap 115.vietu, tāpēc daudzos turnīros vajadzēja piedalīties kvalifikācijā. Ir grūti noturēt līmeni visa gada garumā,” pauda Šmits, stāstot, ka pagaidām ir Sevastovas vienīgais treneris, tomēr jau šajā starpsezonā viņi varētu uzsākt sadarbību ar vēl kādu speciālistu. “Mums Austrijā palīdzēs kāds augsta līmeņa speciālists. Nevēlos nosaukt vārdu, bet viņš ir ļoti pazīstams. Nākamajā nedēļā veiksim pārrunas, un domājams, ka nākamajā gadā viņš mums palīdzēs. Viņš nebrauks līdzi uz turnīriem, bet palīdzēs starp tiem, kad būsim Austrijā.”

LETA jau ziņoja, ka Sevastova tika izvirzīta šī gada WTA gada atgriešanās balvai, taču to neieguva.

Viņa aizvadītajā sezonā WTA turnīru pamatsacensībās izcīnīja 21 uzvaru 41 mačā, piecos turnīros tiekot vismaz līdz ceturtdaļfinālam.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz