Trešdiena, 17. aprīlis Rūdolfs, Viviāna, Rūdis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Kristīne Niedre-Lathere: Izglītības forums – labi ceļa vārdi, lai ar pozitīvām domām dotos pie izglītojamajiem

Kristīne Niedre-Lathere: Izglītības forums – labi ceļa vārdi, lai ar pozitīvām domām dotos pie izglītojamajiem
Foto: liepajniekiem.lv
24.08.2016 15:19

liepajniekiem.lv

Šodien Liepājā notiek ikgadējā konference, ko katru gadu organizējam. Tā ir ievadkonference, jaunajam mācību gadam sākoties.

Tā kā šis laiks nāk ar daudzām novitātēm izglītības jomā, tad šogad nolēmām konferenci pavērst nedaudz plašākā formātā, bet neatsakoties no tradicionālajām, jau iedibinātajām vērtībām.

Ģimnāzijā notika konferences ieskaņa, kas pulcināja tieši izglītības iestāžu vadītājus. Kā tas ir katru gadu – ar nelielām darba grupām, kad konferences dalībnieki sadalās pa sekcijām – skolu vadītāji, vietnieki un metodisko apvienību vadītāji. Viņi skatīja atsevišķus, detalizētus jautājumus.

Bet vienos dienā koncertzālē ”Lielais Dzintars” sākās konferences izvērstais turpinājums. Tas ir piedāvājums visas Latvijas mērogā ar forumu ”Iespēju tilts” un izglītības partneri ”Lielvārdu”.

Konference tika rīkota ar mērķi dot impulsu pozitīvam un motivējošam mācību gada sākumam. Tieši pretēji norādījumiem un pamācošajiem komentāriem: kā būtu, ja būtu. Šie ir labi ceļa vārdi, lai mēs ar pozitīvām domām, ar motivētām darbībām dotos pie mūsu izglītojamajiem, kas arī patiesībā ir mūsu vērtība.

Protams, konferencei ir arī tīri praktiska nozīme! Tā ir absolūti neatņemama šī pasākuma sastāvdaļa. Konferencei vienmēr ir jābūt arī izglītojošai un tādēļ tiek piedāvāti gan grāmatu galdi, gan ir uzaicināti lektori, kuri runā par dažādām tēmām – par izglītību, par mūsdienu tehnoloģijām, bez kā nav iedomājams mācību process mūsdienās.

Konferencē tiek piedāvātas gan praktiskas nodarbības ar demonstrējumiem, gan jauna platforma, kas izskanējusi jau starptautiski. Tā ir atgriezeniskās saites kultūras veidošana. Tāpēc arī šeit noteikti ir daudz ko mācīties gan pedagogiem, gan skolu vadītājiem, gan arī izglītības nozares vadītājiem vispār.

Šodien, protams, tika skatīts arī jautājums par pedagogu algām. Šis jautājums tika skatīts dienas sākumā un to izklāstīja mācību pārziņiem. Jo tas ir viņu tiešais darbs ikdienā, līdz ar ko visas novitātes tiek pārrunātas tieši ar viņiem.

Domāju, ka skaļi vārdi neizskanēs, jo nemitīgi laika gaitā ir notikušas konstruktīvas sarunas gan ar Arodbiedrību, gan ar skolu vadītājiem. Ir nonākts pie pašvaldības līmenī vēlamā risinājuma un, vērtējot kopumā, es domāju, situācija pedagogiem netiek pasliktināta.

Tāpat ceru, ka nākamajā mācību gadā pedagogi nenonāks līdz streikam. Par to arī esam runājuši. Atklāti runājām 19.augustā Kurzemes reģionālajā konferencē, kuras organizators bija Izglītības un zinātnes ministrija. Domāju, visi apstākļi un priekšuzdevumi ir veikti tā, lai nebūtu pamats streikam.

Kristīne Niedre-Lathere, Izglītības pārvaldes vadītāja

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz