Ceturtdiena, 28. marts Ginta, Gunda, Gunta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Ekonomikas ministre: “KVV Liepājas metalurga” attieksme liecina par postpadomju laikiem, ne gatavību strādāt ES tirgū

Ekonomikas ministre: “KVV Liepājas metalurga” attieksme liecina par postpadomju laikiem, ne gatavību strādāt ES tirgū
Foto: Egons Zīverts
25.01.2016 09:28

LETA

Grūtībās nonākušā metalurģijas uzņēmuma “KVV Liepājas metalurgs” attieksme rāda, ka tas nav gatavs strādāt Eiropas Savienības tirgū un darbojas postpadomju režīmā, kad ar ar vieglu roku var pajautāt premjeram atbalstu un to ar vienu parakstu saņemt, šorīt intervijā Latvijas Radio sacīja ekonomikas ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS).

Viņa atzina, ka sadarbība ar “KVV Liepājas metalurga” īpašniekiem nav bijusi vienkārša. Valdība ir sniegusi uzņēmumam visu informāciju par to, ko tā var piedāvāt, – dzelzceļa pakalpojumu atlaides un elektroenerģijas obligātās iepirkuma komponentes samazinājumu. Obligātās iepirkuma komponentes samazinājumu gan vēl nepieciešams Eiropas Komisijas akcepts, un komisija pašlaik vēl vērtē šo jautājumu.

Ekonomikas ministre sacīja, ka uzņēmuma prasības pēc atbalsta ir stipri vien lielākas, tai skaitā uzņēmums lūdzis atbrīvot garantiju, kas ir nodrošinājums valstij. Reizniece-Ozola uzsvēra, ka šo lūgumu “nebūtu ne gudri, ne saprātīgi atbalstīt”.

Politiķe atzīmēja, ka valdība ir maksimāli atbalstījusi rūpnīcas lūgumus to atbalstīt.

Kā ziņots, uzņēmumam “KVV Liepājas metalurgs” pērn decembrī Valsts kasē bija jāieskaita 2,7 miljoni eiro, taču tas netika izdarīts. Uzņēmums lūdzis atlikt kavēto maksājumu. Lai valsts piekristu “KVV Liepājas metalurga” kavētā 2,7 miljonu eiro maksājuma atlikšanai uz diviem gadiem, uzņēmumam jāiesniedz apliecinājums, ka tā māteskompānija veiks finanšu ieguldījumus, kā arī jāiesniedz valdībai bankas garantija ar termiņu līdz 2017.gada janvāra beigām par atliktā maksājuma segšanu.

Pagājušajā nedēļā paziņojumā medijiem “KVV Liepājas metalurgs” pauda viedokli, ka patlaban kreditori un valdība ieņēmuši “ultimatīvu” nostāju. Uzņēmums nejūtot, ka valdība gatava izrādīt pretimnākšanu, lai uzņēmums spētu atgūties no krīzes.

LETA jau ziņoja, ka “KVV Liepājas metalurga” apgrozījums pērn bija 73 miljoni eiro, bet zaudējumi sasnieguši astoņus miljonus eiro. Darba algās pērn samaksāti septiņi miljoni eiro, četri miljoni eiro samaksāti par energoresursiem, bet 3,5 miljoni eiro – par dabasgāzi.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz