Otrdiena, 19. marts Jāzeps, Juzefa
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Semināros runās par darba vides riska faktoriem un uzņēmējdarbības šķēršļu novēršanu ārvalstu tirgos

Semināros runās par darba vides riska faktoriem un uzņēmējdarbības šķēršļu novēršanu ārvalstu tirgos
Foto: Ruslans Šuļga
25.04.2016 11:28

liepajniekiem.lv

Atslēgvārdi

26.aprīlī pulksten 11:00, Liepājas pilsētas domes Lielajā zālē notiks bezmaksas seminārs “Fizikālie darba vides riska faktori”.

Kā portālu informē LTRK Dienvidkurzemes nodaļas eksperte, “Europe Direct” informācijas centrs Liepājā vadītāja Kristīne Zabe, seminārā runās par svarīgākajām problēmām darba vidē, riska novērtējumu, risinājumiem un labo praksi, saskaroties ar darba vides fizikālajiem riska faktoriem, tas ir, troksni, vibrāciju, apgaismojumu un citiem faktoriem.

Semināra programmā ir ietvertas tēmas par darba vides fizikālo riska faktoru ietekmes aktualitāti Latvijā un to radītām veselības sekām, likumdošanu, fizikālo darba vides riska faktoru radītā riska novērtēšanas principiem un nozīmīgākajām problēmām, kā arī apkopota praktiskā pieredze un ieteikumi kā šos riska faktorus mazināt.

Semināram iepriekš jāpiesakās, zvanot pa tālr. 63429019 vai rakstot e-pastu uz [email protected].

Semināru vadīs medicīnas doktore Žanna Martinsone, sabiedrības veselības speciāliste, Rīgas Stradiņa universitātes aģentūras “Darba drošības un vides veselības institūts” Higiēnas un arodslimību laboratorijas vadošā pētniece, kā arī Aroda un vides medicīnas katedras docente.

Semināru organizē “Europe Direct” informācijas centrs Liepājā sadarbībā ar LTRK Dienvidkurzemes nodaļu un Liepājas pilsētas domi.

Savukārt 27.aprīlī, pulksten 11:00, LTRK Dienvidkurzemes telpās notiks bezmaksas seminārs “Eiropas Komisijas plāni un aktualitātes ES Vienotā un digitālā tirgus ietvaros. Uzņēmējdarbības šķēršļu novēršana ārvalstu tirgos”.

Latvijas uzņēmējiem ir ļoti svarīgi apzināties un pēc iespējas agrīnākā stadijā iesaistīties procesos attiecībā uz tuvāko gadu plāniem Eiropas Savienības līmenī. Eiropas Komisija 2015.gada 6.maijā un 28.oktobrī publicēja divus stratēģiskus paziņojumus: “Digitālā Vienotā tirgus stratēģiju Eiropai” un “Vienotā tirgus pilnīgošana – plašākas iespējas cilvēkiem un uzņēmējiem”.

Abas minētās stratēģijas tuvāko gadu laikā paredz virkni iniciatīvu, kuras tiešā veidā skars arī Latvijas uzņēmējus. Ņemot vērā iepriekš minēto, semināra laikā dalībniekiem būs iespēja iepazīties ar Eiropas Komisijas plāniem un vispārējām Latvijas interesēm ES Vienotā un Digitālā tirgus stratēģiju ietvaros. Semināra ietvaros būs iespēja iegūt noderīgu informāciju par līdz šim izveidotiem informācijas un palīdzības dienestiem, kur vērsties pēc palīdzības šķēršļu identificēšanā un novēršanā.

Semināru vadīs Ekonomikas ministrijas Eiropas Savienības un ārējo ekonomisko attiecību departamenta direktore Gundega Jaunbērziņa-Beitika, kas pēc profesijas ir juriste ar vairāk nekā 10 gadu pieredzi valsts pārvaldē. Gundega Jaunbērziņa-Beitika ir līdzdarbojusies dažādu jomu regulējuma un nozaru politikas izstrādes procesos, kā arī aktīvi iesaistījusies Latvijas uzņēmēju interešu identificēšanā un pārstāvēšanā gan Latvijas, gan Eiropas Savienības institūcijās.

Semināram iepriekš jāpiesakās, zvanot pa tālr.63429019 vai rakstot uz e-mail:[email protected].

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz