Piektdiena, 29. marts Agija, Aldonis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Talanovs: Sadarbība ar “Siemens” ļautu “KVV Liepājas metalurgs” samazināt ražošanas pašizmaksu par 50%

Talanovs: Sadarbība ar “Siemens” ļautu “KVV Liepājas metalurgs” samazināt ražošanas pašizmaksu par 50%
Foto: liepajniekiem.lv
01.02.2016 08:35

LETA

Meklējot iespējas paplašināt savas produkcijas sortimentu ar lielākas pievienotās vērtības ražojumiem, AS “KVV Liepājas metalurgs” apsver iespējas sadarboties ar Vācijas kompāniju “Siemens”, intervijā ziņu aģentūrai LETA pastāstījis AS “KVV Liepājas metalurgs” valdes loceklis Igors Talanovs.

Decembrī Liepājas rūpnīcu apmeklējusi “Siemens” delegācija. Pēc Talanova teiktā, “ir projekts elektrokausēšanas cehā uzbūvēt iekārtu, kas ļautu no šķidrā tērauda uzreiz ražot karstā velmējuma izstrādājumus ruļļos”.

“Siemens” tehnoloģijas salīdzinājumā ar parasto tehnoloģiju ļautu samazināt ražošanas pašizmaksu par 50%. Pagaidām gan apspriesti tikai pašas iekārtas parametri, nevis darījuma finansiālie aspekti, bet provizoriski lēsts, ka investīcijas šai projektā varētu sasniegt aptuveni 70 miljonus eiro. “Domāju, ka tas būs banku konsorcija finansējums ar paša “Siemens” līdzdalību,” viņš norādījis.

Pagaidām sortimenta paplašināšanas nolūkos rūpnīcā apgūta armatūras ražošana 8-25 mm diametrā.

“Lipmana, Zaharjina un Segala laikā uzņēmumā ražoja armatūru 8-16 mm diametrā, bet mēs esam pārgājuši uz lielākiem izmēriem un attiecīgi paplašinājuši piedāvājumu,” pastāstījis Talanovs, pieminot maksātnespējīgās AS “Liepājas metalurgs” bijušos akcionārus Kirovu Lipmanu, Sergeju Zaharjinu un Iļju Segalu.

Pēc viņa teiktā, janvārī rūpnīca saražojusi 22 000 tonnas produkcijas. Šādu apjomu noteikuši divi apstākļi – izejvielas apjoms, ko rūpnīca var iepirkt par zemu cenu, un produkcijas daudzums, kuras pārdošanu iespējams garantēt.

“Mēs ne vienreiz vien esam parādījuši valstij un citiem nodrošinātajiem kreditoriem, ka ražošanas apjoma pieaugums samazina izmaksas, bet neproporcionāli palielina uzņēmuma zaudējumus saistībā ar nepieciešamību pārdot lielus gatavās produkcijas apjomus par dempinga cenām,” piebildis Talanovs.

“Pašlaik mūsu galvenie pasūtītāji ir kompānijas, kurām ir reģionālās noliktavas Vācijā, Polijā, Zviedrijā, Somijā un Norvēģijā. Pēdējo divu nedēļu laikā saistībā ar stipru snigšanu mēs apturējām produkcijas piegādi ar autotransportu, un šobrīd mums noliktavās atrodas aptuveni 17 000 tonnas produkcijas – tāds apjoms, kas ļauj nodrošināt drīzu nosūtīšanu pircējiem. (..) Operatīva lielu pasūtījumu piegāde šajā diezgan sarežģītajā tirgū uzskatāma par pircējiem pievilcīgu faktoru,” viņš sacījis.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz