Ceturtdiena, 28. marts Ginta, Gunda, Gunta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Vērtēs Velmera sievas ieteikšanu par “Liepājas ostas LM” administratori; izraudzīta pēc saraksta nejaušā secībā

Vērtēs Velmera sievas ieteikšanu par “Liepājas ostas LM” administratori; izraudzīta pēc saraksta nejaušā secībā
Foto: Publicitātes
06.05.2016 14:01

BNS

Tieslietu ministrija (TM) vērtēs maksātnespējīgā “Liepājas metalurga” administratora Haralda Velmera sievas Annas Velmeres ieteikšanu par “Liepājas metalurga” bijušā meitasuzņēmuma “Liepājas osta LM”  maksātnespējas administratori, aģentūrai BNS pastāstīja ministrijā.

Tajā norādīja, ka TM patlaban izvērtē no Liepājas tiesas pieprasīto un saņemto informāciju par konkrēto civillietu. “Arī Tiesu administrācija atbilstoši savai kompetencei ir pieprasījusi informāciju no atbildīgajiem Liepājas tiesas darbiniekiem. Lai novērstu šaubas par nejaušības principa piemērošanu administratoru ieteikšanas procesā, arī Maksātnespējas administrācija veic iekšējo pārbaudi, vai administratoru ieteikšanas sistēmā (rindā) nav notikusi prettiesiska iejaukšanās. Informējot tiesu par administratoru ieteikšanas sistēmā izraudzīto administratora kandidātu, vienlaikus Maksātnespējas administrācija informēs Liepājas tiesu par apstākļiem, kas var būt par pamatu rindas kārtībā ieteiktā administratora neapstiprināšanai par administratoru konkrētajā maksātnespējas procesā, kā arī pieprasīs paskaidrojumus konkrētajai administratorei,” klāstīja ministrijā.

Tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs uzsvēra, ka jebkādi signāli vai indikācijas, kas varētu liecināt par maksātnespējas procesos iesaistīto personu neētisku vai prettiesisku rīcību, visos gadījumos tiek uztverti ļoti nopietni un tiek pārbaudīti likumos noteiktā kārtībā, lai novērstu šaubas par iesaistīto personu objektivitāti un rīcības likumību.

Maksātnespējas administrācijā aģentūrai BNS norādīja, ka ar Liepājas tiesas 14.aprīļa nolemts pieņemt “Liepājas ostas LM” maksātnespējas procesa pieteikumu un ierosināt lietu, vienlaicīgi nolemts lēmuma norakstu nosūtīt Maksātnespējas administrācijai administratora kandidāta ieteikšanai. Atbilstoši Ministru kabineta noteikumiem Maksātnespējas administrācija ziņas par administrēšanai vakanto subjektu ievadīja administrēšanai vakanto subjektu sarakstā. Subjektu sarakstu kārto, sarindojot noteikumos minētajā kārtībā ievadītos administrēšanai vakantos subjektus nejaušā secībā.

Savukārt, ja administratora pretendents nevar pildīt administratora pieteikumu Maksātnespējas likuma minēto ierobežojumu dēļ, attiecīgais administratora amata pretendents ne vēlāk kā līdz nākamās darbdienas plkst.12 elektroniski nosūta Maksātnespējas administrācijai atteikumu. Velmere šādu atteikumu neiesniedza.

Maksātnespējas administrācija norādīja tiesai uz Maksātnespējas likumā noteiktajiem ierobežojumiem, ņemot vērā, ka “Liepājas metalurga” administrators Haralds Velmers ir laulībā ar Annu Velmeri un “Liepājas metalurgs” bijis “Liepājas ostas LM” akcionārs.

Liepājas tiesā aģentūrai BNS pauda, ka “Liepājas ostas LM” maksātnespējas pieteikumu tiesa skatīs rakstveida procesā pirmdien, 9.maijā. Tad arī tiks lemts jautājums par maksātnespējas administratoru.

Aģentūra BNS jau rakstīja, ka Liepājas tiesā iesniegta prasība atzīt “Liepājas ostu LM” par maksātnespējīgu. Ar pieteikumu tiesā vērsusies pati “Liepājas osta LM”.

“Liepājas ostas LM” lielākais akcionārais ar 95,2% kapitāldaļu ir Konstantīns Gončarovs (Konstantin Goncharov). Šīs akcijas viņam “Liepājas metalurga” maksātnespējas procesā pārdeva Haralds Velmers.

Tāpat vēstīts, ka uzņēmums “Ekers Stividors LP” no 2015.gada 1.septembra ir pārņēmusi “Liepājas ostas LM” aktīvus.

“Liepājas osta LM” izveidota 1993.gadā. 2014.gadā “Liepājas osta LM” strādāja ar 9,559 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 40,9% mazāk nekā 2013.gadā, un 5,283 miljonu eiro zaudējumiem, kas ir kāpums par 1,6%, liecina datubāzes “Lursoft” informācija.Vērtēs Velmera sievas ieteikšanu par “Liepājas ostas LM” administratori; izraudzīta pēc saraksta nejaušā secībā (2)

 

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz